‘Food for Thought’

Gezonde voeding in de spotlight

Komen deze termen je ook bekend voor: Pioppidieet, koolhydraatarm, de voedselzandloper, eten volgens de oerdis? Of vraag je jezelf ook weleens af:  wel of geen volvette producten, hoe schadelijk is zout, is margarine even gezond als boter. Allemaal onderwerpen en vragen waar we regelmatig mee geconfronteerd worden als je gezond wilt eten. Maar hoe zit het nou precies in elkaar? Jaap Seidell en Annemieke Jansen komen 15 november naar Gouda om hun visie op gezond leven met ons te delen. En…, ik ga ze interviewen. Hoe leuk en spannend is dat? Zorg dat je erbij bent!

In samenwerking met Boekhandel Verkaaik organiseert de bibliotheek in Gouda een avond die geheel in het teken staat van goede voeding. Uitgenodigd zijn twee specialisten en tevens bijzondere auteurs: Jaap Seidell en Annemieke & Janine Jansen.

Wie is Jaap Seidell?

Jaap is hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam en coauteur van ‘Het Voedsellabyrint” en Jongleren met Voeding’, waarin hij samen met wetenschapper Jutka Halberstadt duidelijkheid schept in de voedselverwarring. Gezond eten is een levenslang proces, maar het maken van de juiste voedingskeuzes kan soms aanvoelen als jongleren met allerlei soorten informatie.

Wie is Annemieke Jansen?

Portret Jansen & Jansen
Cardioloog Annemieke Jansen (l) met haar zus Janine

Annemieke is cardioloog in het Groene Hart Ziekenhuis. Zij werd zich steeds meer bewust van hoe belangrijk preventieve geneeskunde is. Hoe voorkomen we dat we serieuze aandoeningen krijgen en kunnen we ons leef- en eetpatroon verbeteren? Dit leidde tot het kookboek ‘Hartstikke lekker’ (lees onze recensie). Voorkomen is beter dan genezen’, dat ze samen met grafisch ontwerper (en zus) Janine Jansen maakte. Onlangs kwam hun tweede boek uit: ‘Hartstikke Mediterraan.’

Hoe reserveren?

Wil je ook hierbij aanwezig zijn en eventueel meepraten over gezonde voeding, kom dan donderdagavond 15 november naar de Chocoladefabriek in Gouda. Reserveer hier je kaartje!

  • Activiteit:   Clubavond Food for thought
  • Datum:      15 november
  • Tijd:           20.30 uur
  • Locatie:     Chocoladefabriek
  • Prijs:          € 7,50 leden | €10,- overige gasten

 

Bestellen? Dat kan hier:

Cover Hartstikke mediterraan - Jansen en JansenTitel : Hartstikke Mediterraan
Auteur : Annemieke Jansen & Janine Jansen
Uitgever : Fontaine
ISBN : 978 905956 8686
Prijs : € 24,99

 

 

 

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je aan voor de nieuwsbrief

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *