Weekmenu #43

5x doordeweeks met een twist

Druk door de week? Dan wil je misschien makkelijk koken en niet te moeilijk doen. Maar een spannend gerecht op tafel is toch wel heel erg chill. Dus deze week doordeweekse recepten met een twist. En lekker dat dat is!

Natuurlijk altijd met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…

MAANDAG

We starten de week met Meatless Monday, zoals altijd. We zetten Fish & Chips op het menu. Niet gemaakt met vis, maar met bloemkool. Hoe cool is dat: Vega Fish & Chips!

Vega Fish & Chips
Vega Fish & Chips van bloemkool

DINSDAG

Voor de dinsdag houden we het extra makkelijk. Maak maar eens deze kip ketjap van zanger Pascal Jacobsen van de populaire band Blɸf. Afkomstig uit zijn kookboek Ruige Kost. Staat in 20 minuten op tafel. Dit recept komt vast en zeker op jouw favorietenlijst!

Kip ketjap uit het kookboek ruige Kost van Paskal Jakobsen en Edwin Vinke
Kip Ketjap van Paskal Jakobsen

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. We eten groene gehaktballen. Dat ziet er spannend uit, maar zo smaken ze ook. Lekker met aardappelpuree en gestoofde winterwortel.

Groene gehaktballen
Groene gehaktballen van lamsvlees en spinazie

DONDERDAG

Op donderdag eten we pannenkoeken. Niet op z’n Hollands, maar met een twist. Gevuld met Surinaamse kipkerrie.

Surinaamse kerriekip
Surinaamse kerriekip in Hollandse pannenkoek

VRIJDAG

Voor het weekend iets verrassends: een broodje hamburger speciaal. De favoriet van BBQ-king Jord Althuizen: de Elvisburger. Gemaakt met pindakaas, spek en banaan. In 20 minuten ben je op tafel!

The Elvis Burger uit het kookboek Burgers & BBQ Bites van Jord Althuizen
The Elvis Burger; bijzonder broodje hamburger met pindakaas en banaan

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Verrassend makkelijk weekmenu 21 2020Zin in nog meer verrassend makkelijke gerechten? Hier vind je er nog vijf

 

 

BEWAAR DIT VERRASSEND WEEKMENU MET DOORDEWEEKSE RECEPTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu doordeweeks met een twist. Doordeweekse gerechten, maar dan net even anders dan anders. Vegetarisch Fish&Chips van bloemkool, pannenkoeken gevuld met Surinaamse kipkerrie, broodje hamburger speciaal met banaan en pindakaas of groene gehaktballen. #doordeweeks #makkelijk #pannenkoeken #hamburger