Koken met Van Boven

Koken met Van Boven is het nieuwe kookprogramma van de VPRO gepresenteerd door Yvette van Boven. Zij schreef vier kookboekenwaaronder de bestseller ‘Home made’, dat al jaren tot de best verkochte kookboeken van Nederland behoort. In Koken met Van Boven trekt Yvette er iedere aflevering op uit om haar ingrediënten op te halen bij de boer, imker of tuinder en komt ze terug in haar keuken met ambachtelijke en biologische lekkernijen. Daarnaast plukt ze van alles wat de natuur bij haar in de buurt op dat moment biedt. Want zowel binnen als buiten de stad is van alles te vinden dat eetbaar is, gratis en voor niets. Bijvoorbeeld groene asperges; die groeien gewoon in de Hollandse duinen.Yvette laat zien waar je ze kunt vinden. Of ‘Tuinmansverdriet’, beter bekend als het onuitroeibare onkruid zevenblad. Daar kan je een heerlijke pesto mee maken.

Duurzaam koken kan natuurlijk ook met ingrediënten uit je eigen buurtsuper. Zo maakt Yvette van afgeprijsde bosbessen en aardbeien een heerlijke, spectaculaire oude bessentaart. Yvette kookt altijd met groenten van het seizoen en laat zien hoe eenvoudig het is om de overschotten van het seizoen in te maken.

Tijdens het koken geeft Yvette handige tips & tricks voor in de keuken. Ze is grenzeloos als het erop aankomt een rookoven in twee minuten in elkaar te zetten of zelf ginger ale te maken met honing of een likeur van melk. Maar zij deinst er ook niet voor terug om bokvlees of het plaagdier gans op het menu te zetten. Overtollig vlees dat in Nederland nauwelijks gegeten wordt. Eeuwig zonde volgens Yvette, want het is biologisch, heel gezond en bovenal hartstikke lekker. Aan het einde van elke aflevering ontvangt zij de leverancier met wie ze haar verrassende en smakelijke gerechten proeft. Koken met Van Boven is duurzaam, eenvoudig, betaalbaar en met een beetje lef!

Het nieuwe programma Koken met Van Boven van de makers van VPRO kookprogramma’s als Maarten’s Moestuin en Taarten van Abel is te zien op iedere werkdag van 17 t/m 28 augustus bij de VPRO op NPO 2.

Over Yvette van Boven

Yvette van Boven (Ierland, 1968) woont afwisselend in Amsterdam en Parijs. Ze is freelance foodstylist, receptuurschrijver en culinair redacteur. Ook illustreert ze voor bedrijven, voedselproducenten, boeken en tijdschriften. Haar werk verschijnt in bladen als Delicious.,Volkskrant Magazine, Libelle, Bon Apétit en Red. Yvette’s eerdere succesvolle Home Made-boeken verschenen in Engelse, Spaanse, Duitse en Franse vertaling en worden overladen met prijzen.

UitzendingKoken met Van Boven, 10 afleveringen, van 17 t/m 21 en van 24 t/m 28 augustus 2015 om 19.25 uur op NPO 2.

Presentatie: Yvette van Boven
Websitewww.vpro.nl/kokenmetvanboven
Productie: Stormy Minutes
Eindredactie: Agnes de Ruijter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *