Voor het weekend

Mosselen Bloody Mary van sterkok Seppe Nobels

Ze zijn er weer: verse mosselen! Om die lekker klaar te maken heb je niet veel nodig. In een oogwenk zet je iets moois op tafel als je mosselen kookt à la Bloody Mary. Je weet wel: zo’n tomatencocktail met wodka. Stukje stokbrood erbij plus een salade en het weekend kan beginnen!

Welke wijn bij mosselen Bloody Mary?

Verse gekookte mosselen in een lichte zoet-zure tomatensaus. Wij dronken er een witte wijn bij, de Rivaner,  van De Kleine Schorre, een Nederlands wijndomein uit Zeeland. Fris wit met mooie rijpe tonen van peer en perzik. Dat sluit mooi aan op de tomaat en het romige van de mosselen. Andere goede opties zijn Albarino uit Spanje of een Franse Muscadet of Picpoul de Pinet. Beide witte wijnen hebben een klein ziltig ondertoontje dat ook goed aansluit bij vers gekookte mosselen.

Mosselen Bloody Mary uit Een Kookboek van Seppe Nobels

Mosselen Bloody Mary

Bereiding: 20 minuten
Gekookte mosselen à la Bloody Mary is een soort klassieker. Jamie Oliver heeft zijn eigen recept. Maar deze versie is afkomstig van groentekok Seppe Nobels uit Antwerpen.
Aantal 2 personen

Ingredienten
 

  • 2 kg mosselen
  • 250 gram gele en rode snoeptomaatjes gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook gekneusd
  • Enkele takjes tijm
  • 3 sjalotjes in ringen
  • 100 gram roomboter
  • 100 ml wodka
  • 300 ml tomatensap

Bereiding
 

  • Was de mosselen onder koud stromend water, en verwijder de mosselen die open staan of kapot zijn!
  • Laat een wok of grote soeppan heet worden op hoog vuur. Doe de mosselen erin met de tomaatjes, knoflook, tijm, sjalotjes en de boter. Blus af met wodka en tomatensap. Laat aan de kook komen.
  • Dek de pan af met een deksel. Laat ca. 5 minuten stomen op hoog vuur, totdat alle mosselen zijn geopend.
  • Serveer met stokbrood en een groene salade.

Wat is een Bloody Mary cocktail?

De Bloody Mary is een hartige cocktail die vaak wordt gebruikt als oppepper voor katers. De basis is met name tomatensap en wodka. Op smaak gebracht met worcesterhiresaus en tabasco. Vaak wordt een stengel bleekselderij als garnering gebruikt om de ingrediënten door elkaar te roeren. Vanwege de rode (bloederige) kleur is deze cocktail vernoemd naar de bloeddorstige Britse Queen Mary.

 

Een Kookboek: 5e titel van Seppe Nobels

Dame blanche met bieten-chocoladesaus‘Een kookboek’ is de vijfde titel van groentechef Seppe Nobels. In dit (gouden) boek verzamelde hij zijn 450 klassiekers. Al eerder plaatsten wij een recensie over het kookboek Graanmarkt 13 (ook naam van zijn restaurant) en Vegetables that sparkle the conversation.

Een ander recept uit dit kookboek is het vanille-ijs met bieten-chocoladesaus. Subtiel en verrassend.

Een Kookboek’ bestel je hier:

Cover Een Kookboek van Seppe NobelsTitel : Een Kookboek
Auteur : Seppe Nobels
Uitgever : Uitgeverij Lannoo
ISBN : 978 94 0147 4030
Prijs : € 45,-

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

Pin dit mosselen recept
Wil je dit recept niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recept makkelijk terugvinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept