- 2 kg mosselen
- 250 gram gele en rode snoeptomaatjes gehalveerd
- 2 teentjes knoflook gekneusd
- Enkele takjes tijm
- 3 sjalotjes in ringen
- 100 gram roomboter
- 100 ml wodka
- 300 ml tomatensap
Was de mosselen onder koud stromend water, en verwijder de mosselen die open staan of kapot zijn!
Laat een wok of grote soeppan heet worden op hoog vuur. Doe de mosselen erin met de tomaatjes, knoflook, tijm, sjalotjes en de boter. Blus af met wodka en tomatensap. Laat aan de kook komen.
Dek de pan af met een deksel. Laat ca. 5 minuten stomen op hoog vuur, totdat alle mosselen zijn geopend.
Serveer met stokbrood en een groene salade.
Calorieën: 889kcal | koolhydraten: 38g | eiwit: 65g | vet: 52g | verzadigd vet: 28g | cholesterol: 250mg | vezels: 3g | suiker: 12g | vitamine C: 90mg