Aromatisch droog wit

Trapiche Torrontés

Pionier in Mendoza

Wijnbedrijf Trapiche plantte zijn eerste wijnstokken in 1883 in de provincie Mendoza. Nu, ruim 130 jaar later, mag het wijnbedrijf zich toonaangevend in Argentinië noemen. Men introduceerde ‘varietal wines‘ (wijnen van één druivensoort), importeerde Frans eiken vaten en gebruikte daarnaast veel roestvrijstaal om de frisheid in de wijnen te bewaren. Hoofd wijnmaker Daniel Pi streeft, samen met zijn team, voortdurend naar verbeteringen in het proces van wijnmaken. Daartoe deelt hij zijn ervaringen met wijnmakers in wijnlanden als Frankrijk, Australië en Nieuw-Zeeland.

Aromatisch droog

De Torrontés heeft een aromatische neus met exotisch fruit, druiven en citrus. Hij is droog, tintelend fris met de zoete indruk van passievruchten en ander exotisch fruit. De afdronk is redelijk lang met een bittertje van frisse grapefruit.

Waarom bij de ‘Spicy pompoensoep‘?

De soep is ‘slank‘ en heel pittig maar heeft daarnaast ook wat zoet door de pompoen en honing. De aromatische frisheid van de wijn boxt goed op tegen het pikante van de soep terwijl het zoetje juist harmonieert.

Wat is daar ook lekker bij?

Schenk deze wijn vooral goed gekoeld bij pikante gerechten. Hoewel ILFW laatst iemand sprak die hem als ultieme ‘bank-hang‘-wijn betitelde. Probeer hem eens uit en deel jouw ervaringen met ons!

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.