Toegankelijk rood

Pinot Noir de La Chevalière

Terroirwijn

Voor Laroche is terroir heel belangrijk. Terroir is meer dan alleen een stuk grond. Het is de combinatie van o.a. ligging, bodemsoort, waterhuishouding en de helling van de wijngaard. Eind 19e eeuw is het wijnhuis begonnen in Chablis, Frankrijk. Inmiddels heeft Laroche ook goede terroirs gevonden in de Languedoc, Chili en Zuid-Afrika. In 1995 koopt Michel Laroche het landgoed Mas la Chevalière, net buiten Béziers, waar hij 45 hectare topwijngaarden aanplant. De diversiteit in het terroir, klimaat en druivensoort in de regio zorgen ervoor dat hij een brede selectie wijnen kan produceren. Deze Pinot Noir is daar een voorbeeld van!

Fris met vleugje hout

In de neus rood fruit, kruidigheid en een vleugje vanille. Veel sap in de mond, prettige zuren en een ‘tikkie’ hout. Tannines zijn aanwezig, maar rond. Voelt over-all meer strak dan filmend aan. De afdronk is redelijk lang, met fris rood fruit, een zachte kruidigheid en een klein bittertje.

Waarom bij het ‘Snelle stoofpotje met chipolataworstjes en paddenstoelen’?

De tomaten en koriander zijn frisse smaken, terwijl de worst vrij vettig is. De frisse stijl van deze wijn, samen met diens ronde karakter en het vleugje hout (geeft een zoetje) maken de combinatie met het gerecht een feestje!

Wat smaakt er nog meer lekker bij?

Geroosterde lamsrack of ander licht gekruid rood vlees. Of drink hem ook eens gewoon, iets gekoeld, als aperitief met wat charcuterie.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.