Culinaire foodies opgelet!!! Ben je een echte foodie, dan mag je dit spectaculaire event van Gault & Millau niet missen. In het weekend van 1 oktober kun je beste 100 chefs van Nederland ontmoeten in het Miele Experience Center en hun signature dishes proeven. Uiteraard onder het genot van een glas wijn. Zorg dat je erbij bent!
Gault&Millau Nederland is een nieuwe uitdaging aangegaan. Ze willen gewone consumenten meer laten genieten van culinaire hoogstandjes. Hiervoor hebben ze een fantastisch culinair event in elkaar gezet onder de naam “100Chefs by Gault&Millau”!
50 chefs per dag
Het evenement, dat plaatsvindt in het Miele Experience Center in Vianen, brengt 100 toonaangevende Nederlandse chefs samen en verwacht een publiek van 2.000 culinaire liefhebbers (maximaal 1000 per dag). Op zaterdag 29 september en zondag 1 oktober zullen er per dag 50 chefs voor je klaar staan om je te verwennen met hun specialiteiten. Welke chefs op welke dag? Bekijk hiervoor de website www.100chefs.nl
Ik mocht alvast voorproeven van de originele oesters in een dressing van Mezcal, gemaakt door chef Leon Maizarac (Karel V* in Utrecht), en de signatuurdish ‘ratatouille’ van Jozua Jaring van het gelijknamige restaurant Ratatouille Food & Wine * in Haarlem. Twee amuse-hapjes om je vingers bij af te likken.
Kortom, het wordt één groot feest. Al bij binnenkomst in de hal staan ze voor je klaar met een glas champagne (Pommery van importeur LFE, te koop bij Gall & Gall) en een amuse. Het hele gebouw van Miele is in gebruik en overal staan de chefs voor je klaar.
Food & Wine komt samen
Maar er is niet alleen van alles te proeven. Ook wijn (en Vuurzee-bier!) is onderdeel van het programma. In een unieke samenwerking met Gall&Gall zullen 25 internationale wijnhuizen hun assortiment presenteren. Gasten kunnen proefglaasjes met wijn proeven uit landen als Frankrijk, Zuid-Afrika, Argentinië, Portugal en Italië; tevens kunnen zij deelnemen aan diverse tastings en masterclasses van wijnmakers en chefs. Op de dag zelf kun je je hiervoor inschrijven.
Big Green Egg ook van de partij
Ook aan barbecue-liefhebbers is gedacht. Voor de deur staan namelijk 3 Big Green Eggs te loeien. Uiteraard met 3 bekende barbecue masters aan het vuur. Ook hier valt van alles te proeven.
Onvergetelijke gastronomische ervaring
‘100Chefs by Gault&Millau is meer dan alleen een evenement. We laten gasten kennis maken met restaurants, chefs en wijnmakers’, zegt Godfried van der Lugt, organisator van het evenement. ‘We zijn verheugd om dit platform te bieden aan zowel gevestigde namen als opkomend talent en we kijken ernaar uit om samen een onvergetelijke gastronomische ervaring te creëren.’
Voor dit tweedaagse evenement zijn dagtickets te koop voor €150 per ticket. Alle amuses gerechten, de proefglazen wijn (maar ook koffie en water!), verschillende proeverijen en andere dranken zijn bij het ticket inbegrepen. Ben je vaste klant bij Gall & Gall, dan krijg € 25,- korting.
Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!