Sappig rood

Côtes du Rhône Chapoutier

Een van de grote namen in de Rhône is het domein Chapoutier. Al sinds 1808 maken ze wijn, voornamelijk in de Noord-Rhône. In die tijd waren ze, in vergelijking met anderen, niet bijzonder. In 1990 werd het bedrijf overgenomen door de zonen Marc en Michel en het roer ging om. Tegenwoordig werken ze biodynamisch. En zijn hiermee zelfs de grootste producent ter wereld.

Sappig en kruidig

Behalve topwijnen (Hermitage, Châteauneuf-du-Pape) maken ze ook gewone Côtes du Rhône.  En die mag er wezen. Hij is mooi robijnrood van kleur. In de mond veel fris kersenfruit naast zoethout, een lichte kruidigheid en een lekker pepertje na. De wijn heeft een mooie structuur met ronde tannines. 

Wat eten we bij Côtes du Rhône?

Bij deze sappige rode wijn passen heel veel gerechten. Bijvoorbeeld linzensoep met spinazie. Deze soep is door de tijm en knoflook lekker kruidig, maar tomaten en spinazie zorgen voor frisheid. Al deze smaken vind je terug in de soepele Rhônewijn. Ook een goede combi is de boerenkool met worst, of de gehaktballetjes met paddenstoelen. Denk ook Aziatische maaltijden waarin ketjap manis is verwerkt, zoals mijn babi ketjap.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.