Uit de oven

Lasagne met tonijn en courgette

Heerlijk Italiaans pastagerecht uit de oven; verse lasagne met tonijn. Deze keer niet gevuld met gehakt (bolognesesaus), maar met broccoli, courgette, tomaat en tonijn. Super makkelijk om te maken.

Welke wijn bij Lasagne met tonijn en courgette?

Heerlijk met een glas stevige rosé, zoals bijvoorbeeld Portugese van Niepoort. Maar ook de robuuste Spaanse rosé van Azul Y Garanza is zeker een aanrader.

Lasagne met tonijn en courgette

Lasagne met tonijn en courgette

Voorbereiding: 15 minuten
oventijd 35 minuten
Totaal: 50 minuten
Snel te maken verse lasagne met courgette, broccoli en amandelen.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 225 gram broccoliroosjes
  • zout
  • 1 pot pastasaus piccante 400 gram
  • 2 blikjes tonijnstukken in water à 185 gram (uitgelekt)
  • 1 pak verse lasagnebladen 250 gram
  • 1 bakje verse pastasaus met 5 kazen koeling, 225 gram
  • 1 courgette in plakjes
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 30 gram geschaafde amandelen

Extra nodig

  • ovenschaal 20x30 cm, ingevet

Bereiding
 

  • Breng de broccoli met zout aan de kook en kook ca. 3 minuten. Laat uitlekken in vergiet. Verwarm de pastasaus piccante samen met 1 blikje tonijn.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de courgette in plakjes. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met 1/3 van de tonijnsaus. Maak daarna lagen van: 1/3 lasagnebladen (4 stuks), de helft van de kaassaus, de helft van de courgetteplakjes, alle broccoliroosjes, zout en peper, 1/3 deel lasagnebladen (4 stuks), 1/3 van de tonijnsaus, het 2e blikje tonijn, 1/3 lasagnebladen (4 stuks), de rest van de tonijnsaus, de rest van de courgette, zout en peper en de rest van de kaassaus. Meng de kaas en de amandelen. Strooi over lasagne. Bak de lasagne in 30-35 minuten goudbruin in de oven . Lekker met een groene salade met kerstomaatjes.

 

Eén reactie op “Lasagne met tonijn en courgette”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept