Fishermans Thursday

Lasagne met tonijn en courgette

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Italiaans pastagerecht uit de oven, gemaakt met verse blaadjes lasagne. Niet gevuld met bolognesesaus, maar met broccoli, courgette, tomaat en tonijn. Super makkelijk om te maken.

Welke wijn bij Lasagne met tonijn en courgette?

Heerlijk met een glas rosé van Niepoort. Lees meer over deze wijn bij Wijn van de Dag.

4 personen50 minuten

Ingrediënten

  • 225 gram broccoliroosjes
  • zout
  • 1 pot pastasaus piccante (400 gram)
  • 2 blikjes tonijnstukken in water à 185 gram, (uitgelekt)
  • 1 pak verse lasagnebladen (250 gram)
  • 1 potje verse pastasaus met 5 kazen (koeling, 225 gram)
  • 1 courgette, in plakjes
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 30 gram geschaafde amandelen
  • Extra: ovenschaal 20×30 cm, ingevet

Stap 1

Breng de broccoli met zout aan de kook en kook ca. 3 minuten. Laat uitlekken in vergiet.. Verwarm de pastasaus samen met 1 blikje tonijn.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met 1/3 van de tonijnsaus. Maak daarna lagen van: 1/3 lasagnebladen (4 stuks), de helft van de kaassaus, de helft van de courgetteplakjes, broccoliroosjes, zout en peper, 1/3 deel lasagnebladen (4 stuks), 1/3 van de tonijnsaus, het 2e blikje tonijn, 1/3 lasagnebladen (4 stuks), de rest van de tonijnsaus, de rest van de courgette, zout en peper en de rest van de kaassaus. Meng de kaas en de amandelen. Strooi over lasagne. Bak de lasagne in 30-35 minuten goudbruin in de oven . Lekker met een groene salade met kerstomaatjes.

Eén reactie op “Lasagne met tonijn en courgette”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *