Worldwide Wednesday

Pasta met scampi in rosso

Dit pastagerecht maak ik zelf vaak klaar als voorgerecht bij een driegangenmenu. Het is lekker, verfijnd van smaak en klaar in slechts 15 minuten. Ideaal dus! Je kan het gerecht ook eten als lunch of snelle maaltijd ‘s avonds na het werk, maar dan is het voldoende voor 2 personen.
Buon appetito!

Welke wijn bij Pasta met scampi?

De belangrijkste ingrediënten van dit gerecht: tomatensaus en scampies, bieden beiden een stroef mondgevoel. Met daarnaast ook wel wel een fijne kruidigheid die past bij deze rosé uit de Languedoc.

4 personen15 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram verse tagliatelle
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 5 cm verse rode peper, fijngehakt
  • 24 rauwe scampi ( of gamba’s), rauw & gepeld
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml passata
  • 1 eetlepel vissaus
  • handvol platte peterselie, fijngehakt
  • scheutje extra vierge olijfolie

Stap 1

Breng in een pan ruim water aan de kook. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit daarin de knoflook en de rode peper. Voeg de scampi (of gamba’s) toe en bak mee tot de scampi roze kleurt. Voeg nu de witte wijn toe en meng alles goed door elkaar.Voeg de passata en de vissaus toe. Laat de saus enkele minuten inkoken op hoog vuur.

Stap 2

Doe de tagliatelle in de pan met kokend water met zout. Kook de tagliatelle in ca. 4 minuten beetgaar.
Roer de peterselie door de scampisaus. Voeg de tagliatelle toe, samen met een scheutje extra vierge olijfolie. Meng alles goed. Zet de pasta enkele minuten aan de kant met het deksel op de pan. Serveer warm.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *