Tintelfrisse bubbels

Cidre L’Hermitière de Normandie

Tintelfrisse bubbels

L’Hermitière is een eeuwenoud familiedomein waar men al drie generaties lang cider maakt. Sinds 1990 staat Dominique Plessis aan het roer. Samen met zijn partner Martine Doublet moderniseerde hij het bedrijf dat nu voldoet aan alle ecologische eisen. Zij maken hun cider van niet minder dan 20 soorten appels! Die worden geperst en, net als bij wijn, vindt er een fermentatie (gistingsproces) plaats. De suikers worden omgezet in alcohol en het dan verkregen sap wordt gebotteld. Een tweede gisting vindt plaats in de fles waardoor de tintelfrisse bubbels ontstaan.

Doordrinkertje!

Deze cider heeft de frisse geur van appeltjes in de herfst. De mousse is romig en komt lekker fris en opwekkend over. In de mond ook de appeltjes, ver weg wat gisttonen, droog en heel fruitrijk. Een doordrinkertje, en dat niet alleen door het lage alcoholgehalte!

Waarom bij de ‘peer- en appelgratin‘?

De smaken van deze frisse gratin sluiten naadloos aan bij de smaken van de frisse cider: appel, vanille, kaneel…. Een prettige bijkomstigheid is het lage alcoholgehalte van de cider. Na een diner dat bestaat uit meerdere gangen een opwekkend besluit!

Wat smaakt daar nog meer lekker bij?

Van en glas van deze cider kun je ook ‘zomaar‘ genieten. Maar probeer hem ook eens bij pannenkoeken, appeltaart of een stukje Normandische camembert.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.