Vol en fruitrijk wit

Chardonnay “L” van Larouche

Laroche Wines is een echt groot wijnbedrijf. Ooit, sinds 1850, zijn ze begonnen in Chablis. En van daaruit steeds verder uitgegroeid. Behalve in Frankrijk maken ze ook wijn in Zuid Afrika en Chili. Sinds de tachtiger jaren pionieren ze ook met chardonnay druiven  in de Languedoc  streek. Ze zorgen voor een goede samenwerking met de wijnboeren uit de regio. En op die manier zijn ze verzekerd van mooi fruit dat de basis vormt voor mooie wijn. De druiven komen van voornamelijk van wat hoger gelegen wijngaarden. Dat zorgt voor frisse zuren in deze Chardonnay van Larouche, oftewel de ‘L’. Laroche gebruikt helemaal géén hout bij de bereiding van de wijn. Dat zorgt voor een frisse, en vooral fruitrijke Chardonnay.

Fris, maar toch exotisch

De wijn ruikt meteen heerlijk naar honing en exotisch fruit. En hij smaakt lekker fris, bloemig , met hier opnieuw  exotisch fruit. Ook proef je  een grapefruit-bittertje. Hij voelt fris aan, maar is tevens rond en romig.

Welke gerechten passen bij Chardonnay ‘L’?

Bij deze frisse, fruitrijke Chardonnay past uitstekend bij maaltijd-vissoep met prei. Door het lichtfilmende mondgevoel sluit de wijn uitstekend aan op de fluweligheid van de soep. Ook een goede match is de witte bonensalade met prei. Of de pizza met zalm. Ook hier vullen rondheid en zoete impressies elkaar goed aan.

Wat is daar ook lekker bij?

Deze wijn is, lekker koud geserveerd, ook een prima aperitiefwijn. Met een toastje gerookte zalm en een oestertje ernaast wordt het zeker een feestje!

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Op de hoogte blijven van meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.