Fishermans Thursday
Maaltijd-vissoep met prei

Vandaag een snelle maaltijdsoep, gemaakt van zalmfilet en Hollandse garnalen. Door de toevoeging van aardappelen wordt de bouillon lekker fluwelig. Dat combineert goed met een glas florale Chardonnay zonder hout.

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram verse zalm – op kamertemperatuur
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 500 gram kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 liter visbouillon van tabletten
  • 1 dunne prei, in dunne ringetjes
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 15 gram verse basilicum of peterselie, fijngehakt

Stap 1

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook zachtjes in ca. 3 minuten glazig. Schep de aardappel en tijm erdoor en bak alles nog 2 minuten. Voeg de visbouillon toe en kook de aardappel in 10 minuten zachtjes gaar.

Stap 2

Snijd de zalmfilet in dunne plakjes en leg ze met de garnalen in vier grote wijde soepkommen. Strooi de prei en feta erover.
Pureer de aardappel in de bouillon met een staafmixer tot een gladde, licht gebonden soep. Laat de soep nog enkele minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout en peper. Schep de gloeiend hete soep op de vis in de kommen. Strooi de basilicum erover. Serveer direct. Lekker met stokbrood met kruidenboter.

Deze snelle  vissoep kunt u ook maken met stevige witvis als kabeljauw, zeewolf of pangasius en garnalen. Laat witvis wel even in de soep meekoken. Een combinatie van verschillende vissoorten en bijvoorbeeld garnalen en mosselen doet het ook goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *