Fishermans Thursday

Pizza met zalm en broccoli

Zeg je Italië, dan zeg je pizza. En zelf pizza maken is natuurlijk het allerlekkerst. Wanneer je gebruik maakt van een pak vers pizzadeeg is zo’n zelfgemaakte pizza toch snel klaar. Deze kleine pizza’s kun je eten als lunchgerecht. Als hoofdgerecht kan ook, maar eet er dan wel een goed gevulde salade bij. Buon appetito!

4 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 1 blikje rode zalmfilet (à 213 g), uitgelekt
  • 100 g kleine broccoliroosjes
  • zout
  • 1 pak vers pizzadeeg & tomatensaus (koeling supermarkt)
  • 1 klein teentje knoflook, fijngeperst
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse keukenkruiden
  • versgemalen peper
  • 250 g mozzarella, in blokjes

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout  in ca. 3 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet al onder koud water en laat ze goed uitlekken. Doe de tomatensaus uit het pak pizzadeeg in een kom. Roer erdoor: knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper.

Stap 2

Open het blik met pizzadeeg  en haal de rechthoekige lap deeg eruit. Rol het deeg met een deegroller wat verder uit tot een lap van 25×35 cm.  Verdeel het deeg in 4 stukken en duw ze op de met bakpapier beklede bakplaat uit tot pizzabodems met een ɸ 15 cm. Bestrijk de pizzabodems met de tomatensaus en verdeel de zalm, broccoli en mozzarella erover. Strooi er wat zout en peper over. Bak de pizza’s in de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een gemengde salade.

Welke wijn bij ‘pizza met zalm’?

Deze pizza heeft een licht knapperige bodem en een topping van zalm, broccoli en smeuïge mozzarella. Drink hier een glas chardonnay van Laroche bij. Ook de Italiaanse garganega veronese  is een goed alternatief. Lekker verfrissend!

Deze pizza heeft een licht knapperige bodem en een topping van zalm, broccoli en smeuïge mozzarella. Gebruik een pak vers pizzadeeg dan is deze is zo’n zelfgemaakte pizza super snel klaar. #pizza #zalm #broccoli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *