Sappig rood
Pinot Noir Babich

Bij de salade met eendenborst en sinaasappel kiezen wij een verfijnde rode wijn uit: Pinot Noir Winemaker’s reserve van Babich. De in Kroatië geboren Josip Babich emigreerde in 1910 op veertienjarige leeftijd naar Nieuw Zeeland. In Henderson Vally, West Auckland, plantte hij 6 jaar later, samen met zijn broers, zijn eerste wijngaard: Babich Brothers was geboren. Met zonen Peter en Joe Babich aan het roer groeide het bedrijf snel en werden wijngaarden in Marlborough en Hawke’s Bay aangekocht. Vandaag de dag is Babich één van Nieuw-Zeeland’s grootste familiebedrijven en staat David Babich als derde generatie aan het hoofd van deze toonaangevende wijnfamilie. Ze maken wijnen van wereldklasse, zoals we proeven in de Pinot Noir die vandaag onze Wijn van de Dag is.

Sappig met pit

De robijnrode wijn heeft lekker veel kersenfruit in de neus, maar ook gedroogd fruit en een tikje hout. In de mond is hij sappig, met veel donker fruit, pruimen en tabak. Hij is rond maar niet vet. De tannines zijn rond en soepel. Hij heeft frisse zuren, ook weer fruit en tabak en in de afdronk een bittertje van sinaasappelzest.

Waarom bij de salade van rucola met eendenborst?

De dressing van de salade is fris-zuur door de azijn en mosterd maar de sinaasappel is zoet. De frisse zuren in de wijn passen daar mooi bij, naast het fruit en de sinaasappelzest. De venkel en munt geven het gerecht een aparte frisse touch die ook weer terugkomt in de wijn. De smaak van de gerookte eend past goed bij de tabak in de wijn. De smaken over-all zijn fris, en dat is deze wijn ook.

Wat is er ook lekker bij?

Gerechten met gekookte bietjes, charcuterie, licht gekruid lamsvlees.

 

Meer info over Nieuw-Zeelandse wijn?
Kijk op New Zealand Wines of   Pitch PR