Snel-klaar weekendmenu

Friends for dinner?

Komen er vrienden op bezoek? Blijven ze ook nog eten? Geen probleem. Vanaf vandaag laat ik je zien hoe gemakkelijk koken kan zijn. Elke vrijdag verzin ik een weekendmenu waarmee je vrienden of familie kunt verrassen. Voor vandaag een  Snel klaar Weekendmenu: weinig werk met beproefd resultaat. Je staat niet langer dan 1 uur in de keuken.

Als de soep pruttelt, start je met de kipreepjes. De kersentaart is weinig werk, want die kun je helemaal voorbereiden. ’s Morgens of een dag van tevoren. 

Als er bij mij mensen komen eten, zorg ik dat alles klaar staat. Dan kan ik lekker meegenieten van het aperitief (een lekker glas bubbels!) met een simpel borrelhapje, bijvoorbeeld een soepstengel omwikkeld met wat Parmaham. Krijgen jullie er al zin in?

 

Snel klaar weekendmenu

4 personen1 uur

COURGETTESOEP MET ZALM

Bereidingstijd 25 minuten, waarvan 15 minuten zachtjes koken.

KIPREEPJES IN CHAMPIGNON-ROOMSAUS

GeschnetzeltesIn totaal 25 minuten. Dit gerecht kun je ook heel goed voorbereiden. Op het laatst, als je gasten aan tafel zitten, nog weer even zachtjes verwarmen.

 

SNELLE KERSENTAART MET KANEEL

Bereidingstijd 1 uur. Dat lijkt misschien lang, maar de taart staat 40 minuten in oven. In de tussentijd kun je andere dingen doen.

 

Welke wijn bij dit Snel klaar menu?

Zowel bij voor- als hoofdgerecht past een chardonnay met wat hout. Dus dat is makkelijk.

 

Op de hoogte blijven van heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *