Voor het weekend

Taco met pittige kip en avocado

Weet je het nog? In Mexico is een taco géén tacoschelp, maar een tortilla met vulling! (Lees nog even mijn verhaal over ‘Wat is wat in de Mexicaanse keuken?’). Gevulde tortilla is echt comfortfood, helemaal passend op deze Black Friday; lekker snel klaar na een dagje shoppen.

Dit tacorecept is afkomstig uit het kookboekje Taco’s en Tortilla’s. De tortilla’s zijn gevuld met een kipsalade met een Aziatische twist. Toch heb ik het recept wat aangepast waardoor het nog lekkerder wordt met wat meer avocado, extra kerstomaat en koriander.

Welke wijn bij taco met pittige kip en avocado?

De tortilla is gevuld met een smeuïge kipsalade met op de achtergrond een zachte sesamsmaak. Kerstomaat, lente-ui en koriander zorgen voor frisheid. We dronken er de rosé Mirabeau van Gall & Gall bij. Dat was een goede keus: hij verfrist, en blijft toch overeind bij de diverse smaken van het gerecht. De kruidigheid wordt geaccentueerd.

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 2 verse munttakjes
  • 10 gram verse koriander
  • 2 eetlepels witte tahin (sesampasta)
  • 2 eetlepels (chili)-olie
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels suiker
  • 1 grote teen knoflook, uit de knijper
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 600 gram kipfilet-haasjes
  • zout, versgemalen peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 avocado’s
  • 8 kleine tortilla wraps naturel
  • 100 gram gemengde sla
  • 20 kerstomaatjes, gehalveerd
  • (1 theelepel nigellazaadjes)

Stap 1

Snijd de lente-uitjes in kleine ringetjes. Hak de muntblaadjes en de helft van de koriander fijn.

Stap 2

Maak eerst de sesamsaus. Meng in een kom: sesampasta, chili-olie, sojasaus, citroensap, suiker, knoflook. Roer dan de lente-uitjes, fijngehakte kruiden en sesamzaadjes erdoor.

Stap 3

Bestrooi de kipfilethaasjes met zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet in ca. 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en trek het vlees uiteen met twee vorken. Voeg toe aan de sesamsaus en meng door elkaar tot een smeuïge kipsalade.

Stap 4

Snijd de avocado’s in schijfjes. Warm intussen de tortilla’s op in een pan of magnetron. Verdeel over de tortilla’s: gemengde sla, kipsalade, kerstomaatjes, avocado en achtergebleven koriander. Bestrooi eventueel met de nigellazaadjes. Vouw de tortilla’s dicht en eet uit de hand.

Tip: Wil je meer weten over de Mexicaanse keuken en verschillende Mexicaanse gerechten? Lees hier verder.

Het kookboek

Simpel kookboek met allerlei tortilla-varianten die Mexico rijk is. Er wordt uitgegaan van kant-en-klaar gekochte taco’s, tortilla’s, tortillachips en bonen uit blik. Alle ingrediënten zijn in de supermarkt verkrijgbaar.

Bestellen kun je hier:

Cover Taco's&Tortilla'sTitel : Taco’s en Tortilla’s
Auteur : Sophie Matthys
Uitgever : Uitgeverij Manteau
ISBN : 978 90 223 3648 9
Prijs : € 19,99

 

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *