Pepper-beef van Kevin Fan

Pepper-beef van chef-kok Kevin Fan

Het was een intiem en ontroerend gesprek met chef-kok Kevin Fan van Asian Glories! Tijdens het interview voor de Extra Lekker 1 vertelt hij openhartig over zijn ouders, hoe hij is opgevoed en hoe hij  doorgaat, en worstelt na de vliegramp van NH17 waarbij hij zijn beide ouders én zijn oma heeft verloren. Kevin: ‘Ik wil mijn ouders bewijzen dat ik het kan, laten zien dat het goed gaat en nog beter wordt, dat ze trots op mij kunnen zijn!’ In het Extra Lekker-nummer staan vier recepten die op kaart staan bij Asian Glories: Miniburger Mc Jenny, Gebakken oester in Chinese sojakaas-saus, Pepper-beef en Zwarte kleefrijst met kokosijs. Hier alvast een voorproefje van de Pepper-beef. Staat in een mum van tijd op tafel! Drink er een glas Shiraz bij van Thorn-Clarke uit Australië.

Muziek: Love Hurts van Norah Jones en Keith Richards. A tribute to Gram Parsons. Prachtig nummer!

 

4 personenca. 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 gram jodenhaas* , in blokjes 2×2 cm
  • ¼ rode paprika, in stukjes
  • ¼ groene paprika, in stukjes
  • ½ ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel oestersaus
  • ½ theelepel lichte sojasaus
  • enkele druppels donkere sojasaus
  • sesamolie
  • ½ eetlepel sesamzaad, geroosterd 10 macadamianoten

Stap 1

Verhit de wok ca. 1 tot 2 minuten op halfhoog vuur tot hij goed heet is en giet de olie in de wok. Bak de biefstuk in ca. 30 seconden rondom bruin. Schep uit de pan. Voeg eventueel opnieuw 1 eetlepel olie toe en verhit. Roerbak de paprika en ui, al omscheppend, tot het geurt. Voeg knoflook en versgemalen zwarte peper toe en roerbak nog ca. 2 minuten. Schep het vlees erdoor. Voeg oestersaus en beide sojasauzen toe en schep alles goed door elkaar. Druppel tot slot wat sesamolie erover. Verdeel over 4 borden. Garneer met sesamzaad en macadamianoten. Serveer met witte rijst.

*Wat is jodenhaas?
Het jodenhaasje (ookwel diamanthaas genoemd) is een mals stuk biefstuk dat gesneden wordt uit de voorkant van het rund. Het is het mooiste stukje vlees uit de schouder en weegt ca. 450 gram. Deze spier heeft geen werkfunctie en is daarom heel mals. Het heet jodenhaas, omdat orthodoxe joden vanwege hun spijswetten geen vlees van de achterbout mogen eten. Het is prima alternatief voor het veel duurdere ossenhaas.

Credit fotografie: Renée Frinking

 

Meer recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *