Easy Tuesday

Vietnamese biefstuk uit de wok

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Voor vandaag houden we het lekker simpel; Vietnamese biefstuk  uit de wok. Het is een recept van Francisca van Berk, bekend van Francesca Kookt. Dit heerlijke gerecht staat in 10 minuten op tafel! Maar let op: je moet wel het vlees minimaal een uur van tevoren in de marinade zetten (of misschien makkelijker: een dag van tevoren, kan ook).

Welke wijn bij Vietnamese biefstuk uit de wok?

De gemarineerde biefstuk heeft een lichte zoetzure smaak. De rucola zorgt een bittertje. Kies een sappige rode wijn met frisse zuren. Zoals bijvoorbeeld een glas Bo Bobal uit Spanje. Maar ook een Beaujolais is een uitstekende keus.

2 personen10 minuten + 1 uur marineren
Vietnamese biefstukpuntjes uit de wok
Vietnamese biefstuk uit de wok
Voorbereiding: 10 min
marineertijd 1 uur
Eigenlijk is dit een soort maaltijdsalade met geroerbakte reepjes biefstuk. Staat in 10 minuten op tafel. Alleen even opletten dat je het vlees op tijd in de marinade zet.
Aantal 4 personen

Ingredienten
  

  • 300 gram biefstuk in grove repen gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels suiker
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • zout
  • 2 sjalotjes fijngesnipperd
  • 2 tomaten in stukjes gesneden
  • 1 zakje rucola à 40 gram

Bereiding
 

  • Maak een marinade van de knoflook, oestersaus, vissaus, de beide sojasauzen, sesamolie, zwarte peper en 1 theelepel suiker. Schep de biefstukreepjes erdoor. Dek af en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Los 1 theelepel suiker op in 1 eetlepel lauwwarm water. Roer de rijstazijn, zout en peper erdoor. Schep de sjalotjes erdoor. Zet tot gebruik apart.
  • Verhit een wok tot zeer warm. Laat als de wok goed heet is een kleine beetje olie erin lopen, zodat alle wanden goed ingevet zijn. Leg dan de biefstukreepjes erin, verdeel over de hele wok, zodat ook de wanden goed bedekt zijn. Niet roeren, maar laat ze liggen op hun kantje ca. 1 minuut. (Je hoort het vlees sizzlen en er komt zo een mooi bruin korstje op die kant.) Draai het vlees om en bak opnieuw ca. ½ - 1 minuut zonder te roeren. Herhaal dit indien nodig tot het vlees mooi medium is gebakken. Voeg de marinade toe en bak even mee.
  • Verdeel de rucola en tomaatstukjes over 2 borden. Verdeel de sjalotjesdressing erover. Beleg met de gebakken biefstukreepjes en wat van de saus. Serveer met witte rijst.

Leestip: Meer weten over het bereiden en bakken van biefstuk? Lees dan dit artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept