Bietensalade met aubergine liggend

Food en Route
Bietensalade met aubergine en feta

Picknicken, buiten eten, terrasje pakken. Ook helemaal zin in deze zomerse genoegens? Ik wel. En dan komt het boekje  Food en Route helemaal van pas, boordevol suggesties om het buiten eten zo simpel mogelijk te maken.

Een van die heerlijke outdoorsuggesties is deze meeneem-maaltijdsalade. Als picknickgerecht voldoende voor 8 personen, tenslotte heb je dan nog meer kleine hapjes in je picknickmand, toch. Maar je kunt hem ook als maaltijdsalade met wat stokbrood op tafel zetten. Deze hoeveelheid is dan goed voor vier personen.

Zou je het kookboek Food en Route willen winnen? Dan kan! Doe dan mee aan onze win-actieHoe? Lees hier verder…

Welke wijn bij Bietensalade met aubergine en feta?

Lekkere frisse salade met lichtzoete biet in twee structuren, hartige aubergine en fris zoet-zurige bramen, granaatappel en zoutige feta. Kies voor een rosé uit de Provence; elegant maar stevig van smaak. Die blijft prima overeind. Maar ook een licht gekoelde pinot noir is een goede keus. Toch liever wit? Ook een kruidige sauvignon blanc combineert uitstekend vanwege de frisse zuren van de granaatappel en het strakke mondgevoel van de feta.

Rosé Domaine L'Amaurigue
Provence rosé van Gall & Gall
4 personen1 uur en 45 minuten

Ingrediënten

  • 6 rauwe rode bieten
  • 1 flinke theelepel komijnzaad
  • 2 aubergines
  • zout, versgemalen peper
  • olijfolie
  • 1 flinke chiogga-biet
  • 1 sinaasappel
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 200 gram jonge spinazie
  • 150 gram rijpe bramen
  • 100 gram granaatappelpitten
  • 150 gram feta

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verpak de rode bieten met het komijnzaad in aluminiumfolie. Pof ze  1½ uur in de oven tot ze zacht zijn.

Stap 2

Snijd de aubergines in plakken van ½ cm dik. Bestrooi ze met zout en bestrijk ze met olie. Grill ze in de grill pan in ca. 5 minuten aan weerskanten gaar. Maal de peper erboven. Schil de chioggabiet en snijd of schaaf hem in dunne plakjes. Pers de sinaasappel uit. Klop met de extra vergine olijfolie en zout en peper tot een dressing. Neem de gare bietjes uit de oven en laat iets afkoelen. Haal het vel eraf. Snijd de bietjes in stukjes.

Stap 3

Doe de beide soorten biet, aubergine, spinazie, bramen en granaatappelpitten in een schaal. Schep de dressing erdoor. Verkruimel de feta erboven.

 

VOEDINGSWAARDE P.P.: 530 Kcal, 10 gram Vet, 17 gram Eiwit, 27 gram Koolhydraat

 

Bestellen? Dat kan hier:

cover Food en RouteTitel:   Food en Route
Auteur: Charlotte Fielmich
Uitgever:  Uitgeverij Snor
ISBN nummer: 987 94 6314 039 3
Prijs: € 18,99

 

 

 

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *