Meatless Monday

Banaanpannenkoekjes zonder bloem

gezonde bananen pannenkoekjes zonder bloem. Met banaan, kokos, ei en blauwe bessen
gezonde bananen pannenkoekjes zonder bloem. Met banaan, kokos, ei en blauwe bessen

Voor vandaag op Meatless Monday een ontbijt- of lunchgerecht, afkomstig uit het kookboek The Green Kitchen van David Frenkiel & Luise Vindahl. We publiceren in de maand januari wekelijks een vegetarisch recept op Meatless Monday. Deze pannenkoekjes zijn een favoriet in huize Frenkiel-Vindahl. Daar zeggen ze het volgende over: “Deze pannenkoekjes behoren tot de familietraditie. We er altijd een hele stapel van als we lunchen. De pannenkoekjes hebben een lekkere fruitsmaak en zijn eenvoudig en snel te maken. Wat ook handig is, is dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt, dat ze wel glutenvrij maar nog steeds dik en vullend zijn. Ook kun je ze als sneel snack tussendoor eten en zijn ze perfect na het sporten”.

9 pannenkoekjes15 minuten
 

Ingrediënten 

  • 1 ½ rijpe bananen
  • 3 eieren, licht losgeklopt
  • 25 gram gedroogde kokosrasp, plus wat extra voor erover
  • 75 gram blauwe bessen
  • ¼ tl kaneel, voor eroverheen
  • 3 eetlepels (kokos)olie, om in te bakken
  • 2 eetlepels ahornsiroop of volle yoghurt, voor eroverheen (als je wilt)

Stap 1

Prak de bananen fijn met een vork, Doe ze in een middelgrote mengkom en klop de eieren en kokos erdoor. Voeg de bessen toe (bewaar er een paar voor eroverheen) en roer erdoor.

Stap 2

Verhit de olie op middelhoog vuur in een koekenpan van ɸ 25 cm met antiaanbaklaag. Schep er 2 eetlepels van het beslag in voor elke pannenkoek. Je kunt er 3 pannenkoeken tegelijk in bakken. Keer ze voorzichtig met een spatel om als de bovenkant niet vloeibaar meer is en ze aan de onderkant goudkleurig zijn. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Bak de andere kant 1 minuut.

Stapel de pannenkoeken op en strooi de achterhouden bessen erover. In het weekend besprenkelen we ze met wat ahornsiroop of yoghurt en strooien we er extra kokosrasp overheen.

Cover Green KitchenThe Green Kitchen is een kookboek geschreven door Zweedse David Frenkiel en Deense Luise Vindahl. Zij laten zien dat vegetarisch eten heel verrassend kan zijn. Hun blog Green Kitchen Stories heeft veel volgers en inspireert mensen van over de hele wereld. In dit kookboek beschrijven ze hun fascinerende leven in Zweden. Ze vertellen over hun reizen en de grote eettafel waar ze aan eten. Zo gunnen ze iedereen een kijkje in hun keuken. 

Titel: The Green Kitchen
Auteur: David Frenkiel & Luise Vindahl
Uitgever: J.H. Gottmer/H.J. W. Becht
ISBN nummer: 978 90 230 1423 2
Prijs: € 24,95

En hier vind je nog meer recepten met overrijpe bananen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Klik hier om dit recept voor Banaanpannenkoekjes zonder bloem op te slaan op Pinterest

 gezonde bananen pannenkoekjes zonder bloem. Met banaan, kokos, ei en blauwe bessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *