Ken je deze fantastische combinatie: een wrap met aardbeien en tomaat? Dat is héél lekker fris bij elkaar. Een echte eye-opener! De feta zorgt voor een lekker zout tegenwicht. Het allergrootste voordeel: een heerlijk lunchgerecht dat binnen 10 minuten op tafel staat. Alleen wel even de salade in de marinade zetten.
Welke wijn drinken we bij wrap met aardbeien en tomaat?
Een frisse droge wijn past daar uitstekend bij, zoals de Lazio Cervinara uit Italië of de Altano Branco (Gall&Gall). Beiden smaken heerlijk fris naar rijpe perzik en citrus. Door de geurige aardbeien-tomaatsalade wordt het fruit in de wijn extra geaccentueerd. Terwijl de frisheid van de feta met zijn zoute karakter de wijn stevigheid geeft.
Wrap met frisse tomatensalade met aardbeien
Ingredienten
- 250 gram rijpe aardbeien gehalveerd
- 250 gram kerstomaatjes gehalveerd
- 1 eetlepel balsamico-azijn
- 8 kleine wraptortilla’s Gordita
- 1 zakje veldsla à 75 g
- 100 gram feta-kaas verkruimeld
- 12 basilicumblaadjes in reepjes
- versgemalen peper
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Meng in kom: aardbeien, kerstomaatjes, pepertje en balsamico-azijn. Laat een uurtje marineren.
- (Eventueel intussen de wraptortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking verwarmen, maar dit is niet echt nodig.) Verdeel achtereenvolgens op elke wrap: beetje veldsla, aardbeiensalade, verkruimelde feta en basilicumblaadjes. Bestrooi met versgemalen peper. Besprenkel met olijfolie. Rol ze op. Steek er een cocktailprikker in.
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti
Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!