Ken je deze fantastische combinatie: een wrap met aardbeien en tomaat? Dat is héél lekker fris bij elkaar. Een echte eye-opener! De feta zorgt voor een lekker zout tegenwicht. Het allergrootste voordeel: een heerlijk lunchgerecht dat binnen 10 minuten op tafel staat. Alleen wel even de salade in de marinade zetten.
Welke wijn drinken we bij wrap met aardbeien en tomaat?
Een frisse droge wijn past daar uitstekend bij, zoals de Lazio Cervinara uit Italië of de Altano Branco (Gall&Gall). Beiden smaken heerlijk fris naar rijpe perzik en citrus. Door de geurige aardbeien-tomaatsalade wordt het fruit in de wijn extra geaccentueerd. Terwijl de frisheid van de feta met zijn zoute karakter de wijn stevigheid geeft.
Wrap met frisse tomatensalade met aardbeien
Ingredienten
- 250 gram rijpe aardbeien gehalveerd
- 250 gram kerstomaatjes gehalveerd
- 1 eetlepel balsamico-azijn
- 8 kleine wraptortilla’s Gordita
- 1 zakje veldsla à 75 g
- 100 gram feta-kaas verkruimeld
- 12 basilicumblaadjes in reepjes
- versgemalen peper
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Meng in kom: aardbeien, kerstomaatjes, pepertje en balsamico-azijn. Laat een uurtje marineren.
- (Eventueel intussen de wraptortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking verwarmen, maar dit is niet echt nodig.) Verdeel achtereenvolgens op elke wrap: beetje veldsla, aardbeiensalade, verkruimelde feta en basilicumblaadjes. Bestrooi met versgemalen peper. Besprenkel met olijfolie. Rol ze op. Steek er een cocktailprikker in.
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen