Snel, simpel en slank; dat is deze gezonde wrap pizza belegd met beetgare groenten. Bijzonder is de pizzabodem. Hiervoor gebruik je een volkorenwrap, want die blijft lekker dun en wordt in de oven heerlijk knapperig. Echt tof dus. Geschikt voor de lunch, maar ook als licht hoofdgerecht op een avond dat je snel klaar wilt zijn. Serveer er dan een lekkere rauwkostsalade bij.
Het recept komt uit het onlangs uitgekomen kookboek van de afslankmethode NEWFYSIC. Vorige week heb je hier meer over kunnen lezen in de enthousiaste recensie van Mieke van Laarhoven. Lees hier nog even hoeveel kilo’s zij is afgevallen. Helaas missen we de voedingwaarde in dit kookboek, dus die heb ik nog even voor jullie uitgerekend. Hier komt ie…
VOEDINGSWAARDE p.p.: 395 Kcal, 12 gram Vet, 23 gram Eiwit, 34 gram Koolhydraat
Welke wijn bij wrap pizza met zalm?
Wil je jezelf extra verwennen met een glas wijn erbij? Deze alternatieve pizza heeft een lekkere dunne knapperige bodem met veel beetgare groenten. De zalm zorgt voor de pizza smaak, de mozzarella voor smeuïgheid. Zo’n combinatie vraagt om een witte frisse wijn die aansluit bij de knapperige groenten, maar vanwege het rokerige smaakje van de zalm mag de wijn niet te veel frisse zuren hebben, want dat botst. Kies hier dus voor lekkere verfrissende rosé met ronde zachte zuren, zoals de Chiaretto uit Veneto van Les Généreux. Of de pinotage rosé van de Plus supermarkt.
2 personen | 25 minuten |
Ingrediënten
- 2 tomaten
- 1 kleine courgette
- 1 lente-ui
- 100 gram groene asperges
- 50 gram mini-mozzarellabolletjes (light)
- 2 volkoren wraps
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 100 gram gerookte zalm
- snufje peper
- snufje zout
- basilicum
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de tomaten in blokjes, de courgette in halve plakjes en de lente-ui in ringen. Snijd het onderste houterige stuk van de asperges. Halveer de mozzarellabolletjes.
Stap 2
Leg de wraps op de met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de tomatenpuree erover en beleg met de tomaten, courgette, lente-ui, gerookte zalm en mozzarella. Strooi peper en zout over de wraps en schuif de bakplaat in de oven. Laat in 10 minuten de groenten beetgaar worden en de kaas smelten. Haal de bakplaat uit de oven en garneer de wraps met het basilicum. Serveer de wrap pizza’s eventueel samen met een lekkere rauwkostsalade.
Bestellen kun je hier:
Titel : Het complete NewFysic Kookboek
Uitgever : Uitgeverij Kosmos
ISBN : 978 90 2157 5803
Prijs : € 27,50
Binnenkort komt er nog een recept uit het boek online: Groene Groente risotto. Nieuwsgierig? Stay tuned.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.
Wil je dit recept niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recept makkelijk terugvinden.
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
Download 'm nu!
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!