Lekker en gezond afvallen

Slanke wrap pizza met gerookte zalm

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Snel, simpel en slank; dat is deze gezonde wrap pizza belegd met beetgare groenten. Bijzonder is de pizzabodem. Hiervoor gebruik je een volkorenwrap, want die blijft lekker dun en wordt in de oven heerlijk knapperig. Echt tof dus. Geschikt voor de lunch, maar ook als licht hoofdgerecht op een avond dat je snel klaar wilt zijn. Serveer er dan een lekkere rauwkostsalade bij.

Het recept komt uit het onlangs uitgekomen kookboek van de afslankmethode NEWFYSIC. Vorige week heb je hier meer over kunnen lezen in de enthousiaste recensie van Mieke van Laarhoven. Lees hier nog even hoeveel kilo’s zij is afgevallen. Helaas missen we de voedingwaarde in dit kookboek, dus die heb ik nog even voor jullie uitgerekend. Hier komt ie…

VOEDINGSWAARDE p.p.: 395 Kcal, 12 gram Vet,  23 gram Eiwit, 34 gram Koolhydraat

Welke wijn bij wrap pizza met zalm?

Wil je jezelf extra verwennen met een glas wijn erbij? Deze alternatieve pizza heeft een lekkere dunne knapperige bodem met veel beetgare groenten. De zalm zorgt voor de pizza smaak, de mozzarella voor smeuïgheid. Zo’n combinatie vraagt om een witte frisse wijn die aansluit bij de knapperige groenten, maar vanwege het rokerige smaakje van de zalm mag de wijn niet te veel frisse  zuren hebben, want dat botst. Kies hier dus voor lekkere verfrissende rosé met ronde zachte zuren, zoals de Chiaretto uit Veneto van Les Généreux. Of de pinotage rosé van de Plus supermarkt.

2 personen25 minuten

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 1 kleine courgette
  • 1 lente-ui
  • 100 gram groene asperges
  • 50 gram mini-mozzarellabolletjes (light)
  • 2 volkoren wraps
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 100 gram gerookte zalm
  • snufje peper
  • snufje zout
  • basilicum

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de tomaten in blokjes, de courgette in halve plakjes en de lente-ui in ringen. Snijd het onderste houterige stuk van de asperges. Halveer de mozzarellabolletjes.

Stap 2

Leg de wraps op de met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de tomatenpuree erover en beleg met de tomaten, courgette, lente-ui, gerookte zalm en mozzarella. Strooi peper en zout over de wraps en schuif de bakplaat in de oven. Laat in 10 minuten de groenten beetgaar worden en de kaas smelten. Haal de bakplaat uit de oven en garneer de wraps met het basilicum. Serveer de wrap pizza’s eventueel samen met een lekkere rauwkostsalade.

Bestellen kun je hier:

Cover Het complete NewFysic kookboekTitel : Het complete NewFysic Kookboek
Uitgever : Uitgeverij Kosmos
ISBN : 978 90 2157 5803
Prijs : € 27,50

 

 

 

 

Binnenkort komt er nog een recept uit het boek online: Groene Groente risotto. Nieuwsgierig? Stay tuned.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer

Geef je waardering
recipe image
Naam recept
Slanke wrap pizza met zalm
Auteur
Geplaatst op
Totale kooktijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *