Speciaal voor het weekend een luxueus visgerecht: sliptong met een saus van Hollandse garnalen. Een mooi dinergerecht met twee zogenaamde ‘streekproducten’ van Hollandse bodem. Zowel tong als Hollandse garnalen zijn visproducten die van belang zijn voor de Nederlandse vissersvloot. Daar maak je mooie gerechten mee, dat zie je hier!
Wat drink je erbij?
Kies voor de excellente Vermentino van Jankara, die deze week al eerder werd besproken, of de chardonnay van Castillo de Molina. Een heerlijke combi!
4 personen 20 minuten
Ingrediënten
- 4 sliptongen (ontveld)
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 100 ml droge witte wijn
- 100 ml visfond
- 150 ml slagroom
- 4 el bloem
- 50 g roomboter
- 100 g Hollandse garnalen
- 1 el fijngesneden peterselie
Stap 1
Breng in een steelpan de sjalotjes met de wijn en de visfond aan de kook. Kook in ca. 5 minuten in tot 100 ml. Voeg de slagroom toe en kook de saus tot de gewenste dikte in.
Stap 2
Dep de sliptongen droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Strooi de bloem op een bord en haal de sliptongen erdoor. Smelt de boter in een extra ruime koeken- of vispan (of gebruik 2 koekenpannen, afhankelijk van de grootte van de sliptongen). Bak de sliptongen in ca. 4 tot 6 minuten goudbruin en net gaar; keer de vis halverwege. Voeg intussen de peterselie en peper naar smaak aan de saus toe. Leg de sliptongen op 4 borden. Bestrooi met de garnalen en lepel er de witte wijnsaus over. Lekker met aardappelpuree en een groene salade met mosterdvinaigrette.
Kijk hier voor nog meer lekkere vis-hoofdgerechten!
wat er afgesneden is weet ik niet , maar dit ziet er goed uit!