Vol sappig wit

8,5 pnt Sardijnse Vermentino

Deze Vermentino di Gallura, afkomstig van Sardinië,  past uitstekend bij allerlei groentegerechten en visgerechten. Op Sardinië is de Vermentino het belangrijkste druivenras voor witte wijn. Topgebied ligt in het noordoosten en heet Gallura. Daar komt dit toppertje dus vandaan. Gemaakt door het bevlogen echtpaar Renato en Angela Spanu. Zij hebben hun droom waargemaakt, een topklasse witte wijn maken die de schoonheid & rijkdom van Gallura laat zien. Een bekroonde wijn, die ook een 9 krijgt in De Grote Hamersma.

Zuiver juweeltje

Deze superieure wijn is kruidig met mooie aroma’s van rijp wit fruit (perzik), sinaasappel en een tikje amandel en ziltigheid. Hij voelt zacht en rond aan in de mond, maar heeft tegelijkertijd prachtzuren. Heel zuiver.  Een Vermentino die zijn klasse overstijgt.

Waarom bij de Linguine met kalkoen en tomaat?

Het pastagerecht smaakt smeuïg en wat zoetig door de haricots verts. De wijn heeft hetzelfde, ook een zacht mondgevoel, en dat sluit mooi aan.  Kruidige basilicum past bij de lichte kruidigheid in de wijn. Daarnaast heeft de wijn die mooie zuren in de finale en dat komt terug bij de topping van tomaat. Een perfect huwelijk! 

Wat smaakt er nog meer lekker bij?

Heerlijk als aperitief, maar ook lekker bij andere groentegerechten als Frittata met artisjokharten of Pasta met gebakken bloemkool. Ook bij visgerechten met een licht romige saus, zoals Tong met garnalen saus, pasta met gamba’s of gebakken hutspot en vitello tonato en zachte, jonge kaas.

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET RECEPT

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *