Ga terug
+ servings
feestelijke sliptong met garnalen!
Sliptong met Hollandse garnalen
Sliptong met Hollandse garnalen; een heerlijk visgerecht voor mooie dagen. Drink er een glas Vermentino bij uit Sardinië!
Aantal 4 personen
Kook tijd 20 minuten
20 minuten

Ingrediënten
  

  • 4 sliptongen ontveld
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml visfond
  • 150 ml slagroom
  • 4 el bloem
  • 50 g roomboter
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 el fijngesneden peterselie

Instructies
 

  • Breng in een steelpan de sjalotjes met de wijn en de visfond aan de kook. Kook in ca. 5 minuten in tot 100 ml. Voeg de slagroom toe en kook de saus tot de gewenste dikte in.
  • Dep de sliptongen droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Strooi de bloem op een bord en haal de sliptongen erdoor.
  • Smelt de boter in een extra ruime koeken- of vispan (of gebruik 2 koekenpannen, afhankelijk van de grootte van de sliptongen). Bak de sliptongen in ca. 4 tot 6 minuten goudbruin en net gaar; keer de vis halverwege.
  • Voeg intussen de peterselie en peper naar smaak aan de saus toe.
  • Leg de sliptongen op 4 borden. Bestrooi met de garnalen en lepel er de witte wijnsaus over. Lekker met aardappelpuree en een groene salade met mosterdvinaigrette.

Voedingswaarde

Calorieën: 269kcal | koolhydraten: 3g | eiwit: 7g | vet: 24g | verzadigd vet: 15g | cholesterol: 111mg | vezels: 0.2g | suiker: 2g | vitamine C: 1mg