- 4 sliptongen ontveld
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 100 ml droge witte wijn
- 100 ml visfond
- 150 ml slagroom
- 4 el bloem
- 50 g roomboter
- 100 g Hollandse garnalen
- 1 el fijngesneden peterselie
Breng in een steelpan de sjalotjes met de wijn en de visfond aan de kook. Kook in ca. 5 minuten in tot 100 ml. Voeg de slagroom toe en kook de saus tot de gewenste dikte in.
Dep de sliptongen droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Strooi de bloem op een bord en haal de sliptongen erdoor.
Smelt de boter in een extra ruime koeken- of vispan (of gebruik 2 koekenpannen, afhankelijk van de grootte van de sliptongen). Bak de sliptongen in ca. 4 tot 6 minuten goudbruin en net gaar; keer de vis halverwege.
Voeg intussen de peterselie en peper naar smaak aan de saus toe.
Leg de sliptongen op 4 borden. Bestrooi met de garnalen en lepel er de witte wijnsaus over. Lekker met aardappelpuree en een groene salade met mosterdvinaigrette.
Calorieën: 269kcal | koolhydraten: 3g | eiwit: 7g | vet: 24g | verzadigd vet: 15g | cholesterol: 111mg | vezels: 0.2g | suiker: 2g | vitamine C: 1mg