Simpel te maken borrelhap: rozemarijnspiesjes met een gevulde dadel. De vulling is een geweldige crème van roquefort-kaas en walnoten. En niet schrikken van blauwe kaas, want door de boter en crème fraîche is hij fluweelzacht van smaak. Bovendien zien ze er fabuleus uit. Hiermee steel je gegarandeerd de show.
Welke wijn bij rozemarijnspiesje met gevulde dadel?
De spiesjes smaken zoet en pittig tegelijkertijd. De zoete dadel vraagt om een rijpe rode wijn met zachte tannines. Denk aan een Primitivo of Zinfandel.

Rozemarijnspiesjes met gevulde dadel
Ingredienten
- 12 Mehjoul dadels 250 gram
- 6 plakjes Parmaham
- 6 takjes rozemarijn
Roquefortcrème
- 50 gram walnoten
- 50 gram Roquefort
- 50 gram zachte roomboter
- 1 eetlepel crème fraîche
- versgemalen peper
Bereiding
- Maak eerst de crème. Rooster de walnoten in het droge koekenpan lichtbruin. Laat afkoelen. Hak de walnoten fijn.
- Prak intussen roquefort en boter door elkaar. Roer er de crème fraîche doorheen. Meng vervolgens de walnoten erdoor. Breng op smaak met peper.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de dadels open en verwijder de pit. Vul de dadels met de roquefortcrème.
- Snijd elk plakje Parmaham in twee lange repen. Verdeel elk takje rozemarijn in 2 stukken. Rol de gevulde dadels in een reepje ham en steek er een takje rozemarijn door.
- Leg de rozemarijnspiesjes ca. 4 tot 6 minuten in de oven tot de ham licht gebakken is.
TIP
De roquefortcrème smaakt ook heerlijk op een stukje stokbrood. Of gebruik hem eens als vulling van een gepofte aardappel.
Dit ziet er top uit! Ik geef binnenkort een etentje en ik denk dat dit het perfecte voorgerechtje zou zijn. Bedankt!
Thanks voor het compliment. Hoor graag of het recept is bevallen. Succes ermee.