Supersnel hoofdgerecht met een Mexicaans tintje; wrap met garnalen en paprika. Je kunt Hollandse of gewone roze garnalen gebruiken. Hou je van ietsje pittig, vervang dan de milde salsa door een hot salsa. Ook geschikt als borrelhapje.
Welke wijn drinken we bij wrap met garnalen en paprika?
De vulling van de wrap smaakt zowel licht zuur (yoghurt) als ziltig (garnalen) en een beetje zoet door de paprika. Kies bijvoorbeeld een Spaanse Verdejo, dat combineert uitstekend.
Wrap met garnalen en paprika
Ingredienten
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 gele paprika’s in stukjes
- 4 tenen knoflook fijngehakt
- 5 eetlepels milde Mexicaanse salsa
- 4 grote wraptortilla’s
- 150 gram Griekse yoghurt
- 300 gram garnalen
- 75 gram veldsla
Bereiding
- Verwarm de wraptortilla’s volgens de aanwijzingen in de magnetron. Verhit de olijfolie in een hapjespan en roerbak de paprika met knoflook in 3-4 minuten gaar. Roer de salsa erdoor en verwarm het geheel nog 2-3 minuten.
- Bestrijk intussen de wraps met yoghurt. Schep het paprikamengsel in het midden en verdeel de garnalen en wat veldsla erover. Vouw de zijkanten van de tortilla’s iets naar binnen en rol de tortilla’s stevig op. Verdeel de rest van de veldsla over een schaal. Snijd de wraps schuin door en leg ze op de schaal.
Meer visrecepten nodig? Kijk op de site van het visbureau.
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
Download 'm nu!
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!