Home made

Verse kruidenboter

Als je eenmaal weet hoe lekker een zelfgemaakte verse kruidenboter smaakt, dan koop je nooit meer een kant-en-klaar kuipje kruidenboter in de supermarkt! Super lekker op vers stokbrood, of bijvoorbeeld bij je biefstuk. En eigenlijk is de klus zo gepiept. In deze versie gaan een paar druppels ketjap (een uitstekende suggestie van mijn vriendin Uzma). Ketjap fungeert hier als smaakversterker. Het zorgt ervoor dat alle smaken net een beetje opgelicht worden, zonder dat de boter naar ketjap gaat smaken.

Tip: invriezen kruidenboter

Maak een dubbele portie kruidenboter en vries de helft in. Dan ben je volgende keer helemaal snel klaar.

Muziek: nogmaals Alison Krauss, nu samen met Sarah Mclachlan. Wat een geweldig stel samen. Luister naar dit nummer Fallen.

10 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram gezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 10 gram basilicum, zeer fijngehakt
  • 15 gram platte peterselie, zeer fijngehakt
  • 8 gram bieslook, zeer fijngehakt
  • zout, versgemalen peper
  • 1 theelepel ketjap manis

Roer de boter romig met de mixer. Meng met de knoflook, basilicum, peterselie en bieslook erdoor. Breng op smaak met zout, peper en ketjap.

Meer ideeën voor een buffet

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Pin dit kruidenboter recept
Wil je dit recept niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recept makkelijk terugvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *