Als je eenmaal weet hoe lekker een zelfgemaakte verse kruidenboter smaakt, dan koop je nooit meer een kant-en-klaar kuipje kruidenboter in de supermarkt! Super lekker op vers stokbrood, of bijvoorbeeld bij je biefstuk. En eigenlijk is de klus zo gepiept. In deze versie gaan een paar druppels ketjap (een uitstekende suggestie van mijn vriendin Uzma). Ketjap fungeert hier als smaakversterker. Het zorgt ervoor dat alle smaken net een beetje opgelicht worden, zonder dat de boter naar ketjap gaat smaken.
Tip: invriezen kruidenboter
Maak een dubbele portie kruidenboter en vries de helft in. Dan ben je volgende keer helemaal snel klaar.
Muziek: nogmaals Alison Krauss, nu samen met Sarah Mclachlan. Wat een geweldig stel samen. Luister naar dit nummer Fallen.
10 minuten |
Ingrediënten
- 150 gram gezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 1 teentje knoflook, fijngeperst
- 10 gram basilicum, zeer fijngehakt
- 15 gram platte peterselie, zeer fijngehakt
- 8 gram bieslook, zeer fijngehakt
- zout, versgemalen peper
- 1 theelepel ketjap manis
Roer de boter romig met de mixer. Meng met de knoflook, basilicum, peterselie en bieslook erdoor. Breng op smaak met zout, peper en ketjap.
Meer ideeën voor een buffet
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Wil je dit recept niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recept makkelijk terugvinden.


Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!