Voor het weekend

Romige venkelsoep met gamba’s

Dit recept voor romige venkelsoep heb ik jaren geleden eens gekregen van een collega. Het is zo eenvoudig en makkelijk om te maken, dat je niet verwacht dat het resultaat zo heerlijk verfijnd kan zijn. Hou je erg van anijs, dan kun je die smaak extra accentueren door er nog een beetje Franse pastis aan toe te voegen. Maar persoonlijk vind ik het echt niet nodig. Garneren met gamba’s en venkelgroen maakt de soep net even wat luxer. Kortom: een simpel te maken soep waar je je gasten mee verrast.

Welke wijn bij romige venkelsoep met gamba’s?

Bij soep hoort eigenlijk geen wijn, maar wil je er toch iets naast schenken, dan zou ik kiezen voor een Pinot Blanc of Silvaner. Maar ook een Italiaanse Vermentino doet het goed in combinatie met venkel.

4 personenca. 50 minuten

Ingrediënten

  • 2 grote venkelknollen
  • 50 gram roomboter
  • ¾ liter kippenbouillon
  • slagroom
  • zout en peper
  • 8 middelgrote gekookte gamba’s
  • (eventueel: pastis)

Stap 1

Snijd de venkel in reepjes, haal het groen ervan af en bewaar voor de garnering. In soeppan boter smelten, en venkel erdoor roeren. Afdekken met stuk natgemaakt vetvrij papier en ca. 15 minuten op zacht vuur laten smoren. Kippenbouillon toevoegen en 20 minuten zachtjes laten sudderen. In foodprocessor (of met de staafmixer) zo glad mogelijk pureren. Eventueel nog wat extra bouillon toevoegen als de soep wat aan de dikke kant blijkt te zijn. Op smaak brengen met zout en peper en eventueel  paar eetlepels pastis.

Stap 2

Intussen de gamba’s in een koekenpan even opbakken. Soep in (warm) soepbord scheppen. Garneren met de gamba’s en venkelgroen. Rondom klein beetje slagroom schenken.

 

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.