Meatless Monday

Aardappelsalade met korianderpesto

Als echte Nederlander houd je natuurlijk van aardappels. Of ze nou gekookt, gebakken of gefrituurd zijn als patat frites, een aardappeltje hoort erbij. Maar je kunt van aardappelen ook een heerlijke salade maken. Dat doe je, bij voorkeur, met vastkokende of nieuwe aardappeltjes, want die blijven lekker stevig. Het is nu dé tijd voor nieuwe aardappeltjes, en die doen het fantastisch in deze aardappelsalade met korianderpesto; een recept uit het inspirerende kookboek ‘salade in 6 stappen’ van Ditte Ingemann. Heerlijk als bijgerecht voor de BBQ of als onderdeel van een buffet.

Maar wat zijn nu eigenlijk nieuwe aardappelen? Nieuwe aardappelen zijn de eerste aardappelen in het voorjaar (juni, juli). Ze hebben een fijne smaak en een heel dunne schil. Ze wordt geoogst als ze nog niet helemaal volgroeid zijn. Daarom zijn ze lekker klein en hebben ze die dunne schil. Ideaal dus om een salade van te maken.
Kun je geen nieuwe aardappelen* meer krijgen, gebruik dan in dit recept een zakje biologische stoomaardappelen van AH (500 gram). Die kun je bereiden in de magnetron en zijn in 6 minuten beetgaar.

 

Aardappelsalade met pesto uit het kookboek Salade in 6 Stappen.
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Totaal: 50 minuten
Fantastische aardappelsalade met nieuwe aardappeltjes. Pesto maak je zelf van koriander en gezouten pinda’s. Verrassend en bijzonder.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 600 gram kleine nieuwe aardappelen*
  • 100 gram vers gedopte erwten of diepvries-doperwten
  • 1 kleine rode ui fijngesnipperd
  • Milde kiemgroente

korianderpesto

  • 40 gram koriander
  • 3 eetlepels gezouten pinda’s
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel limoensap
  • zout en peper

Bereiding
 

  • Schrob de aardappelen schoon en kook ze 10-12 minuten in licht gezouten water tot ze gaar, maar nog wel stevig zijn. Laat ze wat afkoelen. Halveer de aardappelen als ze aan de grote kant zijn. Kook intussen de doperwten in weinig water met zout in ca. 6 minuten gaar. Spoel af onder koud stromend water.
  • Doe intussen alle ingrediënten voor de pesto in een blender en meng tot een gelijkmatige massa. Breng de pesto op smaak met limoensap, zout en peper.
  • Meng de lauwwarme aardappelen met de pesto. Snipper de rode ui en voeg met de doperwten toe aan de salade. Laat verder afkoelen. Garneer voor het serveren met milde kiemgroente.

Bestellen kun je hier:

Titel : Salade in 6 stappen
Auteur : Ditte Ingemann
Uitgever : Uitgeverij Kosmos
ISBN : 978 90 215 728 33
Prijs : € 25,-

 

 

 

We plaatsen al eerder een magnifiek recept uit dit kookboek: Salade met zoete aardappel en quinoa. Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept