Meatless Monday

Gevulde wraps met geroosterde groenten en (vegan) tzatziki

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Smeuïg en gezond; zo smaken deze (vegan) gevulde wraps met geroosterde groenten. Het oorspronkelijke recept is wat bewerkelijk, tenminste als je alles ‘vers’ wilt maken. Maar hummus en tzatziki kun je ook kant-en-klaar kopen, dan ben je heel wat sneller klaar. Ga je toch voor de ‘long way’. Deze zelfgemaakte tzatziki maak je met kokosyoghurt: to Be More Vegan…, zoals Niki Webster doet. Dus, kijk maar hoeveel tijd je hebt. Ook perfect voor een lunch to go!

Vegan tiramisu met kersen uit het kookboek Rebels Lekker van Niki WebsterHet recept komt dus uit het handzame kookboekje Be More Vegan van Niki Webster. Zij is ook de auteur van het leuke kookboek Rebels lekker. Daaruit publiceerde ik al eerder de vegan tiramisu met verse kersen (waanzinnig lekker!). Dus als je overtuigd bent om volledig plantaardig te gaan eten, dan wijst Niki je de weg.

Welke wijn bij gevulde wraps met geroosterde groenten?

De vulling smaakt wat zoetig vanwege de geroosterde groenten en de hummus, maar de tzatziki maakt het geheel verfrissend kruidig. Drink hier een wat stevige Spaanse rosé bij, die combineert beide werelden.

Gevulde wraps met geroosterde groenten
Gevulde wraps met geroosterde groenten (vegan)
Voorbereiding: 1 uur 30 min
Gezonde gevulde tortilla wraps met geroosterde groenten, hummus en verbluffend lekkere vegan tzatziki.
Aantal 4 personen

Ingredienten
  

Geroosterde groenten

  • 1 ui
  • 2 paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel zout

Tzatziki

  • ½ komkommer
  • 120 gram kokosyoghurt
  • 2 eetlepels verse dille fijngehakt
  • 1 eetlepel verse muntblaadjes fijngehakt
  • Sap van een ¼ citroen
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • ½ theelepel zout
  • Versgemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Wraps

  • 1 pakje tortilla medium 8 stuks
  • 400 gram hummus
  • 1 zakje wortel julienne 100 gram
  • 16 kerstomaatjes in kwarten
  • 1 eetlepel geroosterde pompoenpitten

Bereiding
 

  • Begin met de geroosterde groenten. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd alle groenten grof en verdeel over de bakplaat of in een grote braadslede. Besprenkel met olijfolie en strooi het zout erover. Bak de groenten in ca. 25 tot 30 minuten gaar. Haal uit de oven. Breng op smaak met zout en peper.
  • Zo maak je tzatziki. Rasp de komkommer en laat in een grote zeef boven een kom uitlekken. Knijp het vocht er zoveel mogelijk uit. Doe de komkommerrasp dan in een grote kom. Voeg de resta van de ingrediënten toe en meng goed. Maak af met de olijfolie.
  • Zet alle ingrediënten voor het maken van de wrap op tafel en laat iedereen zelf zijn wrap vullen. Dat doe je zo: Bestrijk de tortilla’s met de hummus. Beleg dan met de geroosterde groenten, geraspte wortel en kerstomaatjes. Schep er flink wat tzatziki op en bestrooi met de pompoenpitten. Rol stevig op.

Bestellen kun je hier:

Titel : Be More Vegan
Auteur : Niki Webster
Uitgever : Uitgeverij Becht
ISBN : 978 90 230 1673 1
Prijs : € 15,99

 

 

 

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept