Pasta met tomatensaus is een echte Italiaanse klassieker. Maar deze versie is verrassend anders. Vol, kruidig en pittig van smaak. Miso, mosterdzaad en gember zorgen hier voor diepgang in de saus. Aantrekkelijk zomers voorgerecht voor 4 personen.
Wil je dit als hoofdgerecht eten? Dat kan natuurlijk ook. Dan is het voldoende voor 3, maar serveer er dan wel een salade of bijvoorbeeld de gegrilde groene asperges bij.
Het recept komt uit het kookboek ‘Hemels koken’, geschreven Nicole Pisani. Zij werkte jarenlang als door voormalig chef-kok in Ottolenghi’s restaurant NOPI in Londen. Momenteel geeft zijn leiding aan een schoolkeuken. Zij wil ervoor zorgen (net als Jamie Oliver) dat honderden schoolkinderen een gezonde maaltijd krijgen voorgezet op school.
Welke wijn bij pasta met kerstomaat en miso?
Smeuïge past met een kruidige zoet-zure tomatensaus met knapperig mosterdzaad en krokante kerstomaat. Hier past een gastronomische rosé uitstekend bij. Lees het ons artikel: Top 10 gastronomische rosé!
4 personen | 40 minuten |
Ingrediënten
- 20 gram verse gember, geraspt
- 200 gram kerstomaatjes, gehalveerd
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel komijnzaad
- 1 eetlepel mosterdzaad
- 20 gram verse kurkuma, gerapst (of 1 theelepel poeder)
- 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
- 50 ml appelazijn
- 20 gram kokosbloemsuiker
- 30 gram miso*
- 250 gram verse tagliatelle
- 15 gram basilicum
Stap 1
Rasp de verse gember. Halveer de kerstomaatjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak het komijnzaad, mosterdzaad, kurkuma en gember een paar minuten tot de aroma’s vrijkomen. Voeg toe: tomatenblokjes, appelazijn, kokosbloemsuiker, helft van de kerstomaat en miso. Laat de saus, zonder deksel, ca. 30 minuten zachtjes sudderen.
Stap 2
Breng intussen in een pan ruim water met zout aan de kook. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Haal aan einde ca. 100 ml kookwater uit de pan en voeg toe aan de tomatensaus. Roer de rest van de kerstomaatjes en een groot deel van de basilicum erdoor.
Stap 3
Verdeel de pasta over 4 voorverwarmde borden. Schep de saus erop. Garneer met rest van basilicum.
Bestellen kun je hier:
Titel : Hemels koken
Auteur : Nicole Pisani
Uitgever : Uitgeverij Good Cook
ISBN : 978 94 6143 231 5
Prijs : € 25,95
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.
BEWAAR DIT RECEPT van Pasta met tomaat en miso OP PINTEREST!
Wil je het dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen