Magimix Cook Expert
Risotto met gamba’s en kerstomaatjes

Het allernieuwste apparaat van Magimix heet MAGIMIX COOK EXPERT. Behalve pureren, malen of snijden, kun je nu ook koken. Dat doe je in de bijgeleverde RVS-kom. Kijk naar het filmpje hoe handig dat kan zijn. Natuurlijk kun je dit risottorecept ook gewoon in een pan maken, dan moet je wel de bouillon in gedeelten toevoegen en 20 minuten regelmatig blijven roeren.

Welke wijn bij risotto met gamba’s?

Kies voor Spaanse Verdejo, Chenin Blanc uit Zuid-Afrika of de Italiaanse Gambellara. Beide witte wijnen goed bij salades en vis. Maar smaken ook heerlijk bij deze zachte risotto met gebakken gamba’s. Het frisse karakter van de wijn past hij goed bij de kerstomaatjes. Maar de wijn heeft ook een licht filmend karakter die aansluit op de romige kant van de risotto.

3 à 4 personen25 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 lente-uitje, in ringetjes
  • ½ venkel, in kleine stukjes
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 40 gram roomboter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 320 gram risottorijst
  • 100 ml witte wijn
  • 1 groentebouillontablet
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 18 gamba’s
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • zout, versgemalen peper
  • 10 gram basilicumblaadjes

Stap 1

Doe in de RVS-kom van de Magimix Cookexpert: sjalotje, lente-ui, venkel, knoflook, boter en 2 eetlepels olijfolie. Stel de machine in op EXPERT-programma, met de instelling 3 minuten/snelheid 2A/100 °C. Zet de deksel op de vulopening.

Stap 2

Voeg dan de risottorijst toe en stel het EXPERT-programma in op 3 minuten/snelheid 4/100 °C. Voeg toe: 750 ml water, 100 ml witte wijn en het bouillontablet toe. Stel het programma opnieuw in: 20 minuten/snelheid 2A/100 °C. Zet de deksel op de vulopening.

Stap 3

Verhit intussen 2 eetlepels olie in een koekenpan. Bak de gamba’s met de kerstomaatjes ca. 5 minuten tot de gamba’s roze gekleurd zijn.

Stap 4

Voeg aan het einde van het programma via de opening in de deksel de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe en schakel het programma weer 2 minuten in om te mengen. Doe de risotto over in een kom. Breng zo nodig op smaak met zout en peper. Verdeel de gamba’s, kerstomaatjes en basilicum erover. Smullen maar…

 

Op de hoogte blijven van het laatste foodnieuws? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *