- 2 el olijfolie
- 100 g gerookte spekblokjes
- 16 grote garnalen met stukje staart = 175 g, gepeld & rauw uit de diepvries
- 225 g groene asperges in stukjes van 4 cm
- 1 grote teen knoflook fijngeperst
- 1 limoen
- 100 g mascarpone
- 50 ml witte wijn
- zout versgemalen peper
- 1 pakje verse pasta Tagliolini bicolore Jumbo
- 150 g haricots verts afgehaald
- 2 el bieslook fijngeknipt
Verhit de olie in een grote koekenpan op matig hoog vuur. Bak de spekblokjes ca. 2 minuten. Voeg toe: gamba’s, asperges en knoflook en bak ca. 3 minuten mee. Rasp intussen de schil van een ½ limoen. Breng op smaak met zout en peper.
Breng intussen ruim water met zout aan de kook. Kook de pasta met de haricots verts in ca. 4 minuten gaar. Giet af, maar houd paar eetlepels pastawater achter. Roer mascarpone, witte wijn, limoenschil en pastawater door de uitgelekte pasta met boontjes. Verdeel de pasta over de voorverwarmde pastaborden. Schep gambamengsel erop. Garneer met de bieslook. Serveer met een groene salade.
Calorieën: 762kcal | koolhydraten: 70g | eiwit: 35g | vet: 36g | verzadigd vet: 16g | cholesterol: 236mg | vezels: 6g | suiker: 5g | vitamine C: 18mg