Mexicaanse tortilla’s & Pinot Noir

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

De Mexicaanse keuken blijft aantrekkelijk. Heerlijk comfortfood. Deze Mexicaanse tortilla’s gevuld met gehakt smaken authentiek, maar zijn simpel om te maken. Heerlijk royaal gevuld. Serveer er wel een zelfgemaakte guacomole bij. Tortillachips maken het geheel helemaal af. Meer weten over de verschillen in de Mexicaanse keuken? Lees hier verder.

Welke wijn bij Mexicaanse tortilla’s?

Chileense Pinot Noir kenmerkt zich door een combinatie van romigheid en rijp fruit. Dat smaakt goed bij deze opgerolde Zuid-Amerikaanse tortilla’s (enchiladas) met  een smeuïge gehaktvulling. De tomaten sluiten mooi aan op de frisse zuren in de wijn, terwijl de paddenstoelen juist de rijpheid accentueren. Een vleugje kruidnagelpoeder benadrukt de lichte kruidigheid.

Muziek: legendarisch concert in Paradiso van de Zangeres zonder Naam met het nummer Mexico. Normaal gesproken niet mijn eerste muziekkeus, maar dit concert was een ware belevenis!

4 personen1 uur

Ingrediënten

  •  3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 500 gram rundergehakt
  • 6 roma-tomaten
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • mespunt kruidnagelpoeder
  • zout, versgemalen peper
  • 200 gram gemengde paddenstoelenmelange, in stukjes
  • 4 grote wraptortilla’s
  • 125 ml zure room, losgeroerd
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • 1 zakje ijsbergsla, in reepjes snijden

Stap 1

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui en de knoflook ca. 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul met behulp van een vork in ca. 5 minuten.

Stap 2

Halveer intussen de tomaten overlangs en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg ¾ deel van de tomaten toe aan het gehaktmengsel, samen met komijnpoeder en kruidnagelpoeder. Laat ca. 15 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Roer de rest van de tomaatstukjes erdoor. Verhit een koekenpan 1 eetlepel olie. Bak de paddenstoelen op hoog vuur ca. 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel achtereenvolgens op elke tortilla 1 eetlepel zure room en wat ijsbergsla. Schep in het midden het gehaktmengsel, gebakken paddenstoelen en wat geraspte kaas. Rol ze op. Serveer met de rest van de ijsbergsla, zure room en geraspte kaas. Lekker met guacomole en tortillachips*.

* Guacomole maak je zo

2 rijpe avocado’s fijnprakken. Erdoor roeren: 1 eetlepel citroensap, 1 fijngesnipperd sjalotje, 50 gram geraspte komkommer en 5 gram verse koriander. Breng op smaak met zout en peper.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&5 2011
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Maak dit recept van opgerolde tortilla’s (enchiladas) met een smeuïge gehaktvulling met o.a. kruidnagelpoeder, paddenstoelen en tomaten. #tortilla #enchilada #gehakt

Geef je waardering
recipe image
Naam recept
Mexicaanse tortilla's met gehakt
Auteur
Geplaatst op
Totale kooktijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *