Speciaal voor de paasbrunch; deze heerlijk smeuïge mini-sandwiches met zalm of gerookte kip. Simpel, snel en overheerlijk. Een lust voor het oog.
Welke wijn bij mini-sandwiches met zalm en kip?
Deze mini-sandwiches voor de paasbrunch smaken perfect in combinatie met frisse, maar toch ook ronde witte wijn. Bijvoorbeeld de Sauvignon Blanc van het beroemde estate Groot Constantia in Zuid Afrika. Smaakt fris en licht kruidig. Deze paas-sandwiches combineren daar voortreffelijk bij. Verse komkommer en krokante sla accentueren de frisse zuren in de wijn. Knoflookmayonaise, zalm en kip combineren goed met de het rijpe fruit.
Muziek: mijn favoriet van het Blue Highways evenement op paaszaterdag. Frazey Ford uit Vancouver met Mimi song.
24 sneetjes | 20 minuten |
Ingrediënten
zalmsandwich
- 100 gram verse roomkaas naturel
- 2 theelepels geraspte mierikswortel (Kühne)
- 150 gram gerookte zalm
- ½ komkommer
- 12 sneetjes wit casinobrood
- ½ bakje tuinkers
kipsandwich
- 2 gerookte kipfilets
- 12 sneetjes bruinbrood
- 6 eetlepels knoflookmayonaise (Allioli, merk Chovi)
- 1 à 2 kropjes little gem-sla, nerven verwijderd
- Extra: cocktailprikkers
Stap 1
Roer de roomkaas met de geraspte mierikswortel tot een smeuïg mengsel. Snijd de zalmfilet in plakjes snijden ter grootte van de boterhammen. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in hele dunne plakjes. Rooster het witbrood lichtbruin in een broodrooster. Besmeer alle sneetjes met het roomkaasmengsel. Beleg helft van de sneetjes achtereenvolgens met:
komkommerplakjes, zalm en tuinkers. Dek af met andere sneetjes met besmeerde kant naar onder. Snijd de korsten eraf en snijd ze 2 maal diagonaal doormidden. Steek vast met een cocktailprikker. Direct serveren.
Stap 2
Snijd de gerookte kip in dunne plakjes. Besmeer het bruinbrood met de knoflookmayonaise. Beleg de helft van de sneetjes achtereenvolgens met slablaadjes en gerookte kip. Dek af met de andere besmeerde sneetjes, met besmeerde kant naar beneden. Snijd de korsten eraf en snijd ze 2 maal diagonaal doormidden. Steek vast met een cocktailprikker. Direct serveren.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&4 2011
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen