Voor het weekend

Maaltijdsalade met geroosterde zoete aardappel en chorizo

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Het is volop zomer. Ik geniet ervan, ook al is het bloody hot. En ja, het blijft nog even lekker warm de komende dagen. Dan wil je niet lang in de keuken staan, toch? Kies voor een maaltijdsalade. Deze lauwe salade met geroosterde zoete aardappel, chorizo en dadels is echt een match made in heaven. Zet maar gauw op je boodschappenlijst.

Minder tijd in de keuken, meer tijd aan tafel’; dat is de slogan van blogger Ellen Van Gool in haar kookboek Gezellig kokerellen (ja, inderdaad dat wordt geschreven met maar één k!) met de lekkerste recepten en handige tricks voor elke dag. Deze maaltijdsalade laat zien hoe dat zeker gaat lukken. Benieuwd naar meer? Kijk op haar website Kokerellen.be

Welke wijn bij maaltijdsalade met geroosterde zoete aardappel?

Deze maaltijdsalade smaakt licht zoet (door de dadels), pittig en gekruid. Linzen zorgen voor vulling en body. Kies hier voor een zwoele rijpe rode wijn zoals een Primitivo of Zinfandel.

 

Maaltijdsalade met zoete aardappel en chorizo uit het kookboek Gezellig Kokerellen van Ellen van Gool
Maaltijdsalade met geroosterde zoete aardappel en chorizo
Bereiding: 35 min
Lekker gevulde maaltijdsalade gemaakt van geroosterde zoete aardappel. Linzen geven bite. Chorizo en ras el hanout zorgen voor kruidigheid. Zowel warm als koud te eten.
Aantal 4 personen

Ingredienten
  

  • 2 middelgrote zoete aardappelen ca. 350 gram
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout versgemalen peper
  • 100 gram chorizo worstje
  • 1 klein blikje linzen uitlekgewicht 130 gram
  • 4 ontpitte dadels
  • 1 zakje veldsla 85 gram
  • 100 gram feta

Dressing

  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ theelepel citroenrasp

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Doe in grote kom met de ras el hanout, olijfolie, zout en peper. Schep door elkaar en verdeel over de bakplaat. Zet in de oven en bak ca. 10 minuten.
  • Snijd intussen de chorizo in halve maantjes. Voeg dan toe aan de ingrediënten op de bakplaat en schep door elkaar. Zet de bakplaat opnieuw in de oven en bak alles in ca. 10 minuten gaar en goudbruin.
  • Spoel intussen de linzen af en laat uitlekken. Snijd de dadels in reepjes en verwijder de pit. Doe de veldsla in een serveerschaal. Verdeel linzen, dadels en verkruimelde feta erover.
  • Maak intussen een dressing van olijfolie, citroensap, citroenrasp, zout en peper.
  • Voeg de geroosterde aardappel en chorizo uit de oven toe aan het linzenmengsel in de schaalschaal. Verdeel de dressing erover en schep door elkaar.

Het kookboek Gezellig Kokerellen

Ben je op zoek naar makkelijke recepten, dan is het kookboek Gezellig Kokerellen iets voor jou. In vijf hoofdstukken bundelt schrijfster/ blogger Ellen van Gool van de website kokerellen.be  de lekkerste recepten die eenvoudig zijn om te maken.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:

Cover Gezellig Kokerellen Titel : Gezellig Kokerellen
Auteur : Ellen van Gool
Uitgever : Uitgeverij Lannoo
ISBN : 978 94 0147 8052
Prijs : € 22,99

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept