Meatless Monday

Knolselderijpuree met geroosterde groenten

Misschien wil je nog een paar kilootjes kwijt voor je op vakantie gaat? Dan brengt het boek ‘lekker afvallen met minder koolhydraten’ zeker uitkomst! Per week val je 2 kilo af, garandeert Angela, de schrijfster van het boek. Bovendien zijn alle recepten vegetarisch. Dit smeuïge gerecht met geroosterde groenten is een goed voorbeeld.

Met dit boek haal je alle tools in huis om af te vallen én toch lekker te eten. Voorin het boek vind je 8 volledige weekmenu’s, van ontbijt tot ’s avonds laat. Zo hoef je niet meer na te denken, want alle recepten staan in het kookboek. In totaal 100 stuks. Dit recept met knolselderijpuree en gegrilde groenten is vooral slank en calorie-arm, maar bevat toch redelijk wat koolhydraten afkomstig van de knolselderij. Maak daar geen probleem van, want de smaak is superlekker!

Club Slank Community

Portret Angela Zamboni
Portret Angela Zamboni

Het boek is geschreven door de Nederlandse Angela Zamboni. Zij is voedingsdeskundige en met haar online community Club Slank helpt zij om in korte tijd gezond en effectief af te vallen.

Welke wijn bij knolselderijpuree met geroosterde groenten?

Dit groentegerecht smaakt aards, smeuïg en krokant (vanwege de geroosterde groenten). Dat vraagt om een hartige rode wijn met een zuurtje. Denk aan Bordeaux. Wij dronken er een niet te zware Ribera del Duero Crianza bij. En dat ging heel goed samen.

Knolselderijpuree met geroosterd groenten uit het boek Lekker afvallen met minder koolhydraten

Knolselderijpuree met geroosterde groenten

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 25 minuten
Totaal: 55 minuten
Dit geroosterde groentegerecht kan altijd, of het nu een normale doordeweekse dag is of een lekker dinertje. Knolselderijpuree met geroosterde groenten is een feestje op je bord.
Aantal 2 personen

Ingredienten
 

Knolselderijpuree

  • 1 knolselderij 900 g
  • 1 groentebouillontablet
  • 30 ml slagroom
  • peper en zout

Gegrilde groenten

  • 250 g champignons*
  • 2 teentjes knoflook
  • klein bosje peterselie
  • 1 zakje groentemix (broccoli, wortel, bloemkool)
  • 1 kleine rode ui of sjalotje
  • 3 el olijfolie

Extra nodig

  • pureestamper

Bereiding
 

  • Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de champignons doormidden. Hak de knoflook en peterselie fijn. Snijd de groentemix in iets kleinere stukjes. Pel de ui en snijd hem in vieren.
  • Leg de groenten op de bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie. Hussel alle groenten door elkaar. Rooster de groenten in 25 minuten gaar in de oven.
  • Schil intussen de knolselderij en snijd hem in kleine blokjes. Kook de knolselderijblokjes in een pan met 400 ml water en het bouillonblokje op middelhoog vuur in 25 minuten gaar.
  • Giet de knolselderij af. Schenk de slagroom erbij en stamp tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de knolselderijpuree over twee borden en dan de groenten over de puree. Garneer met peterselie.

Notities

* Ik gebruikte 300 gram AH groentemix met wortel, broccoli en bloemkool, in plaats van 1 worteltje (originele recept), omdat ik iets meer groenten wilde serveren. En dat was heel geslaagd…

Het kookboek Lekker afvallen met minder koolhydraten

Informatief en praktisch kookboek met leuke vegetarische recepten dat helpt om slim en gemakkelijk af te vallen.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:

cover Lekker afvallen met minder koolhydratenTitel : Lekker afvallen met minder koolhydraten
Auteur : Angela Zamboni
Uitgever : Uitgeverij Kosmos
ISBN : 978 90 2159 0981
Prijs : € 24,99

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

 

Pin deze Knolselderijpuree met geroosterde groenten
Wil je dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recept makkelijk terugvinden.