Knolselderijpuree
- 1 knolselderij 900 g
- 1 groentebouillontablet
- 30 ml slagroom
- peper en zout
Gegrilde groenten
- 250 g champignons*
- 2 teentjes knoflook
- klein bosje peterselie
- 1 zakje groentemix (broccoli, wortel, bloemkool)
- 1 kleine rode ui of sjalotje
- 3 el olijfolie
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de champignons doormidden. Hak de knoflook en peterselie fijn. Snijd de groentemix in iets kleinere stukjes. Pel de ui en snijd hem in vieren.
Leg de groenten op de bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie. Hussel alle groenten door elkaar. Rooster de groenten in 25 minuten gaar in de oven.
Schil intussen de knolselderij en snijd hem in kleine blokjes. Kook de knolselderijblokjes in een pan met 400 ml water en het bouillonblokje op middelhoog vuur in 25 minuten gaar.
Giet de knolselderij af. Schenk de slagroom erbij en stamp tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de knolselderijpuree over twee borden en dan de groenten over de puree. Garneer met peterselie.
Calorieën: 382kcal | koolhydraten: 67g | eiwit: 16g | vet: 10g | verzadigd vet: 4g | cholesterol: 17mg | vezels: 15g | suiker: 10g | vitamine C: 55mg