Ga terug
+ servings
Knolselderijpuree met geroosterd groenten uit het boek Lekker afvallen met minder koolhydraten
Knolselderijpuree met geroosterde groenten
Dit geroosterde groentegerecht kan altijd, of het nu een normale doordeweekse dag is of een lekker dinertje. Knolselderijpuree met geroosterde groenten is een feestje op je bord.
Aantal 2 personen
Voorbereiding 30 minuten
Kook tijd 25 minuten
55 minuten

Equipment

  • pureestamper

Ingrediënten
  

Knolselderijpuree

  • 1 knolselderij 900 g
  • 1 groentebouillontablet
  • 30 ml slagroom
  • peper en zout

Gegrilde groenten

  • 250 g champignons*
  • 2 teentjes knoflook
  • klein bosje peterselie
  • 1 zakje groentemix (broccoli, wortel, bloemkool)
  • 1 kleine rode ui of sjalotje
  • 3 el olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de champignons doormidden. Hak de knoflook en peterselie fijn. Snijd de groentemix in iets kleinere stukjes. Pel de ui en snijd hem in vieren.
  • Leg de groenten op de bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie. Hussel alle groenten door elkaar. Rooster de groenten in 25 minuten gaar in de oven.
  • Schil intussen de knolselderij en snijd hem in kleine blokjes. Kook de knolselderijblokjes in een pan met 400 ml water en het bouillonblokje op middelhoog vuur in 25 minuten gaar.
  • Giet de knolselderij af. Schenk de slagroom erbij en stamp tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de knolselderijpuree over twee borden en dan de groenten over de puree. Garneer met peterselie.

Notities

* Ik gebruikte 300 gram AH groentemix met wortel, broccoli en bloemkool, in plaats van 1 worteltje (originele recept), omdat ik iets meer groenten wilde serveren. En dat was heel geslaagd…

Voedingswaarde

Calorieën: 382kcal | koolhydraten: 67g | eiwit: 16g | vet: 10g | verzadigd vet: 4g | cholesterol: 17mg | vezels: 15g | suiker: 10g | vitamine C: 55mg