Pasta met pompoen en feta

Voor het weekend
Pasta met pompoen

Pompoen staat deze maand volop in de schijnwerpers. Behalve hele pompoenen verkoopt de supermarkt ook zakjes met schoongemaakte pompoen. Dat is lekker makkelijk. Natuurlijk kun je ook een hele pompoen kopen. Snijd deze doormidden, verwijder de pitten en de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voor de niet-vegetariërs: vul aan met een gebakken kip cordon bleu. Geeft net wat meer body en afwisseling.

Welke wijn bij Pasta met pompoen?

Kies voor een witte wijn. Bijvoorbeeld een Chardonnay uit Californië, of een Sauvignon Blanc uit Chili of Zuid-Afrika.

4 personen25 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram pompoenblokjes
  • zout
  • 25 gram boter
  • 250 ml kookroom light
  • paar draadjes saffraan
  • 50 gram witte hazelnoten
  • 400 gram penne
  • versgemalen peper
  • pecorino, geraspt (of Parmezaanse kaas)

Stap 1

Kook de pompoenblokjes in ca. 15 minuten gaar in een pan met kokend water en zout. Smelt de boter en fruit de sjalot in ca. 2 minuten lichtbruin. Voeg de kookroom en saffraan toe. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. Verhit een droge koekenpan. Rooster de hazelnoten al omscheppend lichtbruin. Hak ze grof.

Stap 2

Breng intussen een pan met ruim water aan de kook. Kook de penne in ca. 10 minuten beetgaar volgens gebruiksaanwijzing. Giet af. Doe terug in de pan en roer het roommengsel en de pompoenblokjes erdoor. Verwarm nog even op laag vuur. Je zult merken dat de pompoen meer een puree wordt. Dit is precies van je wilt, zo ontstaat er een romige saus. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de pasta met de geroosterde hazelnoten en Parmezaanse kaas. Lekker met kip cordon bleu en een groene salade.

Bron: recept + foto zijn afkomstig van Francesca Kookt.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je op voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *