Aardbeien, rode bessen, blauwe bessen, kersen of frambozen. De schappen liggen vol met aanlokkelijk zomerfruit. Geschikt om van alles van te maken, van toetjes en taarten tot een spannende smoothie. Maar organiseer je dit weekend een party, dan is een grote schaal zomer punch met zomerfruit ook niet te versmaden. Oogverblindend lekker!!!
Maar wat is nu eigenlijk een punch?
Oorspronkelijk is een punch een warme mengdrank die in de 18e eeuw is ontstaan in India. Het is een mix van 5 verschillende ingrediënten: water, thee, alcohol, citroen en suiker. Tegenwoordig is fruit een belangrijk onderdeel, zoals in deze Italiaanse versie. Eigenlijk lijkt deze zomer punch ook een beetje op een Spaanse sangria.
De klassieke punch verhouding (1-2-3-4 formule) ziet er als volgt uit:
1 deel zuur: 10 ml limoen- of citroensap
2 delen zoet: 20 ml suikersiroop of limonadesiroop
3 delen alcoholische drank: 30 ml rum of cognac
4 delen niet alcoholisch: 40 ml vruchtensap
Italiaanse zomer punch met prosecco
Ingredienten
Punch
- 50 ml limoensap 1 ½ limoen
- 100 ml vlierbloesemsiroop
- 150 ml Cubaanse rum
- 200 ml ananassap
- 2 zakjes chai thee
- 150 ml Prosecco
Fruit
- 10 ijsblokjes
- 1 abrikoos ontpit en in vieren
- 8 frambozen
- 8 kersen
- 1 passievrucht in vieren
- 50 gram blauwe bessen
- 4 takjes aalbessen
- 4 zeer dunne plakjes limoen
Garnering
- 4 takjes munt alleen de blaadjes
- eetbare bloemetjes
Bereiding
- Begin met het mengen van de ‘klassieke’ ingrediënten: limoensap, siroop, rum en ananassap in een maatbeker. Hang er de zakjes chai thee in en laat dit 5 minuten trekken. Haal de zakjes eruit. Zet het mengsel in de koelkast om goed koud te laten worden.
- Maak al het fruit schoon. Vul je grote schaal of sangriakan met ijsblokjes en al het fruit. Voeg vervolgens het punchmengsel en de prosecco toe. Roer voorzichtig erdoor heen. Garneer met muntblaadjes en eetbare bloemetjes
- Zet een grote soeplepel in de schaal, zodat alle gasten zelf zijn punch kunnen opscheppen.
Het kookboek
Duimendik kookboek, boordevol Italiaanse klassiekers met een hedendaagse twist. Allemaal makkelijk te bereiden. Recepten afkomstig uit de keukens van de restaurantgroep Big Mamma. Er zijn maar liefst elf vestigingen, maar helaas is er nog geen restaurant in Nederland. Wel tref je meerdere filialen aan in Parijs en London.
Bestellen kun je hier:
Titel : Big Mamma’s Cucina Popolare
Uitgever : Uitgeverij Good Cook
ISBN : 978 94 6143 237 7
Prijs : € 35,-
Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
EARLY BIRD ACTIE
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
🎁 Early bird-actie! Bestel vóór 15 november voor slechts €5,99 (daarna €7,50).
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!