Voor het weekend

Italiaanse zomer punch met Prosecco

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Aardbeien, rode bessen, blauwe bessen, kersen of frambozen. De schappen liggen vol met aanlokkelijk zomerfruit. Geschikt om van alles van te maken, van toetjes en taarten tot een spannende smoothie. Maar organiseer je dit weekend een party, dan is een grote schaal zomer punch met zomerfruit ook niet te versmaden. Oogverblindend lekker!!!

Maar wat is nu eigenlijk een punch?

vruchtenbowl of zomer punchOorspronkelijk is een punch een warme mengdrank die in de 18e eeuw is ontstaan in India. Het is een mix van 5 verschillende ingrediënten: water, thee, alcohol, citroen en suiker. Tegenwoordig is fruit een belangrijk onderdeel, zoals in deze Italiaanse versie. Eigenlijk lijkt deze zomer punch ook een beetje op een Spaanse sangria.

De klassieke punch verhouding (1-2-3-4 formule) ziet er als volgt uit:

1 deel zuur: 10 ml limoen- of citroensap
2 delen zoet: 20 ml suikersiroop of limonadesiroop
3 delen alcoholische drank: 30 ml rum of cognac
4 delen niet alcoholisch: 40 ml vruchtensap

Vruchtenbowl of Italiaanse punch met zomerfruit
Italiaanse zomer punch met prosecco
Voorbereiding: 30 min
Zomerse punch bowl op z’n Italiaans. Boordevol zomerfruit. Chai thee maakt het licht kruidig.
Aantal 4 personen

Ingredienten
  

Punch

  • 50 ml limoensap 1 ½ limoen
  • 100 ml vlierbloesemsiroop
  • 150 ml Cubaanse rum
  • 200 ml ananassap
  • 2 zakjes chai thee
  • 150 ml Prosecco

Fruit

  • 10 ijsblokjes
  • 1 abrikoos ontpit en in vieren
  • 8 frambozen
  • 8 kersen
  • 1 passievrucht in vieren
  • 50 gram blauwe bessen
  • 4 takjes aalbessen
  • 4 zeer dunne plakjes limoen

Garnering

  • 4 takjes munt alleen de blaadjes
  • eetbare bloemetjes

Bereiding
 

  • Begin met het mengen van de ‘klassieke’ ingrediënten: limoensap, siroop, rum en ananassap in een maatbeker. Hang er de zakjes chai thee in en laat dit 5 minuten trekken. Haal de zakjes eruit. Zet het mengsel in de koelkast om goed koud te laten worden.
  • Maak al het fruit schoon. Vul je grote schaal of sangriakan met ijsblokjes en al het fruit. Voeg vervolgens het punchmengsel en de prosecco toe. Roer voorzichtig erdoor heen. Garneer met muntblaadjes en eetbare bloemetjes
  • Zet een grote soeplepel in de schaal, zodat alle gasten zelf zijn punch kunnen opscheppen.

Het kookboek

Duimendik kookboek, boordevol Italiaanse klassiekers met een hedendaagse twist. Allemaal makkelijk te bereiden. Recepten afkomstig uit de keukens van de restaurantgroep Big Mamma. Er zijn maar liefst elf vestigingen, maar helaas is er nog geen restaurant in Nederland. Wel tref je meerdere filialen aan in Parijs en London.

Bestellen kun je hier:

cover Big MammaTitel : Big Mamma’s Cucina Popolare
Uitgever : Uitgeverij Good Cook
ISBN : 978 94 6143 237 7
Prijs : € 35,-

 

 

 

 

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept