Punch
- 50 ml limoensap 1 ½ limoen
- 100 ml vlierbloesemsiroop
- 150 ml Cubaanse rum
- 200 ml ananassap
- 2 zakjes chai thee
- 150 ml Prosecco
Fruit
- 10 ijsblokjes
- 1 abrikoos ontpit en in vieren
- 8 frambozen
- 8 kersen
- 1 passievrucht in vieren
- 50 gram blauwe bessen
- 4 takjes aalbessen
- 4 zeer dunne plakjes limoen
Garnering
- 4 takjes munt alleen de blaadjes
- eetbare bloemetjes
Begin met het mengen van de ‘klassieke’ ingrediënten: limoensap, siroop, rum en ananassap in een maatbeker. Hang er de zakjes chai thee in en laat dit 5 minuten trekken. Haal de zakjes eruit. Zet het mengsel in de koelkast om goed koud te laten worden.
Maak al het fruit schoon. Vul je grote schaal of sangriakan met ijsblokjes en al het fruit. Voeg vervolgens het punchmengsel en de prosecco toe. Roer voorzichtig erdoor heen. Garneer met muntblaadjes en eetbare bloemetjes
Zet een grote soeplepel in de schaal, zodat alle gasten zelf zijn punch kunnen opscheppen.
Calorieën: 247kcal | koolhydraten: 37g | eiwit: 1g | vet: 1g | verzadigd vet: 1g | vezels: 3g | suiker: 31g | vitamine C: 20mg