Voor het Paasweekend

Zalmtartaar met mierikswortelroom

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Voorgerecht voor het paasdiner: heerlijk taartje van gerookte zalm met frisse basilicumdressing. De mierikswortelroom geeft een aparte sensatie. Het is pittig, maar door de slagroom smeuïg. In een wip gemaakt.

Welke wijn bij zalmtartaar met mierikswortelroom?

Taartje van gerookte zalm op smaak gebracht met basilicum en zongedroogde tomaatjes. De mierikswortelroom maakt het smeuïg en geeft het een pittige sensatie. Daar past een chardonnay bij met lichte houtlagering. Dat accentueert het rooksmaakje van de zalm. Een andere optie is een glas champagne brut. Die zorgt voor frisheid en contrast. Ook heerlijk! Maak je eigen keus…

 

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 100 ml slagroom
  • 1 ½  eetlepel geraspte mierikswortel (potje)
  • zout, versgemalen peper
  • 15 gram basilicum
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 250 gram biologische gerookte zalm
  • 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
  • rucola
  • 6 kerstomaatjes, in kwarten
  • extra: ringvorm ɸ 6 cm

Stap 1

Meng slagroom met de geraspte mierikswortel, zout en versgemalen peper. Klop met een garde stijf. Doe de basilicumblaadjes in een vijzel. Voeg ½ eetlepel citroensap, olijfolie en wat zout toe en wrijf tot een kruidensaus.

Stap 2

Snijd de zalm in kleine blokjes. Meng met zongedroogde tomaatjes, ½ eetlepel citroensap, 1 eetlepel basilicumpuree en de bieslook. Breng op smaak met peper.

Stap 3

Zet de ringvorm op een bord en schep een kwart van de zalm erin. Druk goed aan en trek de vorm voorzichtig omhoog. Maak nog 3 taartjes. Schep op elk taartje een eetlepel mierikswortelroom. Garneer met basilicumpuree, rucola en partjes kerstomaat.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *