Snel & Makkelijk

Pesto van rucola en amandelen

Groene pesto maak je normaal gesproken van basilicum en pijnboompitten. Zie hier het klassieke recept. Maar je kunt ook groene pesto maken andere groene kruiden, groene bladgroenten, of van een combinatie ervan. In deze pesto rucola zorgt de rucola voor een extra dimensie, en de amandelen voor een andere bite. Laat je fantasie ook de vrije loop wat betreft de noten, citrusrasp en de kaas. Experimenteer en ontdek nieuwe smaken. Bovendien is deze versie beter voor de portemonnee.

475 ml5 minuten

Ingrediënten

  • 85 gram rucola
  • 75 gram witte amandelen
  • 1 kleine sjalot, gesnipperd
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 250 ml extra vergine olijfolie
  • 100 gram Parmezaanse kaas, heel fijngeraspt
  • fleur de sel, versgemalen peper

Stap 1

Maal de rucola, amandelen, sjalot, citroenschil in een blender of keukenmachine fijn. Voeg de olijfolie toe en blijf mixen tot je een net niet gladde massa hebt. Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng. Breng op smaak met fleur de sel en zwarte peper.

 

Het kookboek

Prachtig kookboek met recepten uit de keuken van Californië; een van de meest avant-gardistische keukens van onze tijd. Boordevol recepten die passen in de zomer.  Veelzijdig en verrukkelijk. Van ontbijt-, brunch- en lunchgerechten tot prachtige salades en desserts.

Bestellen kun je hier:

Cover California DreaminTitel : California Dreamin’
Auteur : Vivian Lui
Uitgever : Uitgeverij Good Cook
ISBN : 978 94 6143 229 2
Prijs : € 25,95

 

 

 

Al eerder publiceerden we een heerlijke aardappelsalade uit dit boek. Ook het proberen waard! Klik op deze link voor het recept. Morgen gaan we deze pesto rucola gebruiken in een bloemkoolsalade met amandelen. Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *