Voor het weekend

Garnalenspiesje met koriandermayonaise

Recept: Luxe borrelhapje met een Aziatische touch. Ziet er fantastisch uit, en iedereen is altijd laaiend enthousiast. Past bij allerlei soorten witte wijn, maar is op z’n mooist in combinatie met Sancerre, maar ook andere Sauvignon blanc of iets met een bubbel zoals Champagne of Cava smaakt goed. #wijn&spijscombinatie, #snel #borrelhapje #feesthapje

Een borrelhapje met allure: pittig garnalenspiesje met koriandermayonaise. Al jarenlang staat dit gerechtje op mijn  favorietenlijst. En niet voor niets: iedereen vindt dit een toppertje. Dus: proeven zodra je kans krijgt! Succes verzekerd!

Welke wijn bij garnalenspiesje met koriandermayonaise?

Bij dit elegante hapje past een mooie elegante Sancerre. Deze witte wijn, gemaakt van sauvignon blanc, past perfect bij garnalen. De flintertjes citroenrasp geeft extra frisheid en spanning aan het hapje, maar accentueert ook mooie de frisse zuren in de wijn. Maar ook heel lekker in combinatie met die bubbel uit Zuid-Spanje! Of een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika.

Ben je bij Gall&Gall: ook daar staat mooie Sancerre in het schap!

Muziek: Hannah Cohen met Don’t Say van haar debuutalbum Child Bride. We hebben haar gezien tijdens een concert in Den Haag op het festival Crossing Border. Mooi!

Recept: Garnalenspiesje met koriandermayonaise

Garnalenspiesje met koriandermayonaise

Bereiding: 25 minuten
Totaal: 25 minuten
Dompel jezelf onder in een zee van smaken met ons garnalenspiesje, versterkt door een pittige koriandermayonaise. Een perfect hapje waarin de sappigheid van garnalen hand in hand gaat met de frisheid van koriander, ideaal voor een verfijnd voorgerecht of een feestelijke borrel.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

Gamba's

  • ½ citroen
  • 4 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 rode peper in zeer kleine stukjes
  • 12 gepelde gamba’s
  • 4 takjes koriander

Mayonaise

  • 4 el mayonaise
  • 10 gram verse koriander fijngehakt
  • 1 el citroensap
  • zout versgemalen peper

Extra nodig

  • 4 houten spiesjes

Bereiding
 

  • Boen citroen goed schoon en rasp het schil boven een kom. Meng olijfolie, knoflook en rode peper erdoor. Schep de gamba’s erdoor en laat minstens 15 minuten intrekken.
  • Meng in een kommetje: mayonaise, koriander en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  • Rijg de gamba’s aan spiesjes. Verhit een droge koekenpan. Bak de gamba’s aan beide kanten op matig vuur tot ze warm zijn. Schep uit pan en laat ze afkoelen en wikkel een takje koriander tussen de gamba’s door. Schep de mayonaise in een klein kommetje. Zet op het bord en leg het spiesje ernaast.

Ga je dit recept van I Love Food & Wine maken? Laat mij dan weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook, tag I Love Food & Wine op Instagram of Twitter en gebruik de hashtag #ilovefoodwine.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&11 2010
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept