Bij een mooi hoofdgerecht hoort een aantrekkelijk bijgerecht. Zeker als het een kerstdiner betreft. Deze romige aardappeltaart is een aanrader. Rozemarijn en uien geven de vulling iets extra’s. Heel simpel om te maken! Een bijgerecht van sterrenniveau.
Aardappeltaart in bladerdeeg
Ingredienten
- 400 gram vastkokende aardappels geschild
- 5 dl volle melk
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- peper en zout
- nootmuskaat
- 1 rol bladerdeeg 270 gram, koeling
- naaldjes van 2 takjes rozemarijn fijngehakt
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 1 bekertje zure room 125 ml
- ½ rode ui in flinterdunne ringen
- 1 eidooier losgeklopt
Extra nodig
- quichevorm 28 cm, ingevet
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200℃. Snijd de aardappels (met een mandoline) in dunne plakjes. Breng de melk aan de kook met de knoflook, peper, zout en nootmuskaat. Voeg de aardappel toe, kook 10 minuten en giet af.
- Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en prik er gaatjes in met een vork. Meng de rozemarijn, kaas, zure room en ui en voeg hier de aardappel aan toe. Meng voorzichtig. Breng op smaak met zout en peper. Vul de taartvorm met dit mengsel.
- Vouw de rand van het bladerdeeg naar binnen om en bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met eidooier. Bak de taart 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Het Kookboek: oven kookboek
Degelijk kookboek met kloppende recepten voor de oven (ook voor het AGA-fornuis), gemaakt door de Vlaamse Claudia Allemeersch. In 2009 won zij de spannende finale van de allereerste ‘Beste Hobbykok van Vlaanderen’ wedstrijd. Sindsdien schrijft prijswinnende kookboeken. Het is alleen jammer dat de foto’s in dit Kookboek wat minder spannend zijn en ouderwets ogen. Maar laat je daar niet door weerhouden! |
Bestellen kun je hier:
Titel : Het Oven Kookboek
Auteur : Claudia Allemeersch
Uitgever : Uitgeverij Lannoo
ISBN : 978 94 0147 2920
Prijs : € 55,-
Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen