Gamba's
- ½ citroen
- 4 el olijfolie
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 rode peper in zeer kleine stukjes
- 12 gepelde gamba’s
- 4 takjes koriander
Mayonaise
- 4 el mayonaise
- 10 gram verse koriander fijngehakt
- 1 el citroensap
- zout versgemalen peper
Boen citroen goed schoon en rasp het schil boven een kom. Meng olijfolie, knoflook en rode peper erdoor. Schep de gamba’s erdoor en laat minstens 15 minuten intrekken.
Meng in een kommetje: mayonaise, koriander en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
Rijg de gamba’s aan spiesjes. Verhit een droge koekenpan. Bak de gamba’s aan beide kanten op matig vuur tot ze warm zijn. Schep uit pan en laat ze afkoelen en wikkel een takje koriander tussen de gamba’s door. Schep de mayonaise in een klein kommetje. Zet op het bord en leg het spiesje ernaast.
Calorieën: 55kcal | koolhydraten: 3g | eiwit: 7g | vet: 2g | verzadigd vet: 0.3g | cholesterol: 49mg | vezels: 1g | suiker: 2g | vitamine C: 47mg