- 300 gram couscous
- 1 komkommer
- 250 gram cherry trostomaten
- 1 bosje platte peterselie 20 gram
- 1 bosje basilicum 15 gram
- 1 bosje munt 15 gram
- 2 eetlepels citroensap
- 150 ml olijfolie extra vierge
- 2 blikjes makreelfilets in gekruide tomatensaus 125 gram
- romaanse sla of ijsbergsla
- 50 gram gepelde pistachenoten
Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing, roer het los met een vork en laat het iets afkoelen. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de tomaatjes in vieren. Hak de kruiden fijn.
Meng de couscous met de komkommer, tomaat, kruiden, citroensap en olie. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de makreelfilets met tomatensaus losjes door de couscous. Verdeel de slabladeren over een platte schaal en schep de couscous erop. Garneer met pistachenoten.
Calorieën: 779kcal | koolhydraten: 67g | eiwit: 28g | vet: 45g | verzadigd vet: 7g | cholesterol: 49mg | vezels: 7g | suiker: 4g | vitamine C: 21mg